„Respiră, respiră! Nu e mort!”. Secretul dialogului consumat la câteva minute după colapsul lui Christian Eriksen

Ștefănescu Dragoș / 14.06.2021, 14:27
„Respiră, respiră! Nu e mort!”. Secretul dialogului consumat la câteva minute după colapsul lui Christian Eriksen

Danemarca – Finlanda este cu siguranță meciul de la Euro 2020 despre care se va vorbi cel mai mult. Din păcate nu datorită spectacolului de pe teren. Drama prin care a trecut mijlocașul danez Christian Eriksen este cu adevărat tristă și nu poate fi uitată repede.

Momente dramatice pe teren

Meciul dintre naționalele Danemarcei și Finlandei trebuia să fie un prilej de bucurie pentru toată lumea. Partida a debutat în uralele suporterilor danezi care savurau orice fază a echipei favorite. Însă minutul 43 a schimbat total soarta partidei. Mijlocașul danez Christian Eriksen s-a prăbușit inert pe teren fără să fi avut contact cu un alt jucător. Momentele de panică au cuprins întregul stadion. Simon Kjaer, colegul lui Eriksen, a fost primul care a acordat primul ajutor colegului său. Echipele medicale au intervenit rapid și-au început manevrele de resuscitare chiar pe teren.

Chinul soției lui Eriksen

Printre miile de oameni îngroziți de pe stadion se afla și Sabrina Kvist Jensen, soția lui Eriksen. Ei sunt căsătoriți din 2012 și au împreună un fiu. Aceasta a trecut prin clipe cumplite văzându-și soțul căzând inert pe gazon. Timpul s-a oprit pentru câteva zeci de minute pentru Sabrina. În timp ce cobora din tribune ochii îi erau scăldați de lacrimi. Nu s-a putut uita către zona în care soțul său, Christian, era înconjurat de echipele medicale, și a rămas lângă banca de rezerve a Danemarcei.

Căpitanul danezilor Simon Kjaer și portarul Kasper Schmeichel i-au fost alături pentru a o liniști. Momentul în care fiul fostul portar Peter Schmeichel a alergat către staff-ul medical pentru a afla informații despre starea lui Eriksen a fost cu adevărat tulburător.

Crezuse că soțul ei a murit

După ce a fost resuscitat minute întregi pe teren, Eriksen a fost transportat la spital. Ulterior starea lui a evoluat în bine, astfel mijlocașul danez reușind să supraviețuiască acestui cumplit eveniment.

Peter Schmeichel, legendarul portar danez, a povestit ce a discutat cu fiul său, Kasper.

Kasper a alergat către ea, ați văzut… Am discutat cu el. S-a dus către ea (n.red. – Sabrina Kvist Jensen) pentru a-i spune că soțul ei respiră, pentru că ea, de fapt, crezuse că Eriksen a murit. Pentru a-i confirma că totul e în regulă, Kasper s-a mai dus încă o dată spre locul în care Christian era alături de echipele medicale”, a declarat Peter Schmeichel.

Federația Daneză de Fotbal a emis un comunicat oficial prin care anunță starea de sănătate în care se află Christian Eriksen.

Ultimele vești. În această dimineață am vorbit cu Christian Eriksen, care a transmis salutări colegilor săi. Starea sa este stabilă, dar va fi în continuare internat pentru investigații suplimentare.

Echipa și staff-ul echipei naționale a primit asistență de criză și vom continua să fim acolo unul pentru celălalt după incidentul de ieri.

Dorim să mulțumim tuturor pentru saluturile sincere către Christian Eriksen de la fani, jucători, familiile regale din Danemarca, și Anglia, federațiile, cluburile, etc.

Îi încurajăm pe toți să trimită salutările către Federația Daneză de Fotbal, unde ne vom asigura că toate vor fi transmise lui Christian și familiei sale”, au scris danezii.