Retrogradați de U. Cluj, dinamoviștii sunt doriți de Erik Lincar pentru sezonul viitor. Care sunt țintele ardelenilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.06.2022, 20:09
Retrogradați de U. Cluj, dinamoviștii sunt doriți de Erik Lincar pentru sezonul viitor. Care sunt țintele ardelenilor

U. Cluj i-a produs lui Dinamo prima retrogradare din istorie, iar acum vrea să îi lase pe „câini” și fără jucători. Erik Lincar a dezvăluit că este interesat de trei jucători care încă au contracte cu formația din Ștefan cel Mare în acest moment. Este vorba despre Cosmin Matei, Balthazar Pierret și Christian Irobiso.

Erik Lincar își dorește la U. Cluj jucători de la Dinamo

Este foarte probabil ca cei trei să fie lăsați să plece liberi de contract în această vară. Iar „Șepcile Roșii” vor să profite și să se întărească pentru sezonul viitor de Liga 1. Doar că pretențiile lor salariale ar putea reprezenta o problemă majoră pentru ardeleni. Antrenorul lui U. Cluj a dezvăluit că cel mai mare salariu din lot în Liga 2 era de 3.500 de euro pe lună. Lincar speră totuși ca, odată cu retrogradarea lui Dinamo, pretențiile jucătorilor să mai scadă în următoarea perioadă.

Sunt jucători de la Dinamo pe care i-aș dori, sincer. Gen Matei, Pierret sau Irobiso, pe care am încercat să-l aducem, dar aveau pretenții salariale cam mari. Acum e o altă situație, dar am înțeles că și o altă echipă din Liga 1 presează.

Mă gândeam la un plafon salarial mai scăzut, dar am jucători care țin la preț. (…) Noi aveam salarii medii pentru Liga 2. Cel mai mare salariu era de 3.500 de euro, în vara trecută”, a spus Erik Lincar potrivit Digi Sport.

„Șepcile roșii” nu sunt singurii care au intrat pe fir

Cei de la U. Cluj vor avea parte de concurență extrem de serioasă în cursa pentru semnăturile jucătorilor de la Dinamo. PlaySport a anunțat în exclusivitate că Sepsi Sf. Gheorghe a demarat deja negocierile cu Cosmin Matei, informație confirmată chiar și de oameni din interiorul clubului covăsnean.

Da, suntem în discuții. Ne dorim să vină la noi. N-am apucat însă să vorbim după ce Dinamo a ratat barajul cu Clujul, e prea în scurt. Lăsăm să se mai liniștească puțin apele”, a spus Attila Hadnagy, directorul sportiv de la Sepsi.

Este clar pentru toată lumea că mulți jucători din actualul lot al lui Dinamo nu vor mai continua și în Liga 2. Acest aspect a fost scos în evidență chiar și de Vlad Morar, marcatorul singurului gol al „câinilor” în barajul cu U. Cluj.

Vreau să iau o săptămână vacanță, să uit de tot ce a fost acest an. Și la Mediaș, și la Dinamo, a fost dificil. După voi lua o hotărâre cu ceea ce voi face. A fost o presiune mare pe noi, dar cel mai dureros e pentru suporteri, pentru ei și tot ce înseamnă Dinamo. Sunt fantastici și nu meritau să-și vadă echipa cum retrogradează. Noi, fotbaliștii, ne găsim contracte”, a spus Morar pentru PlaySport.