Revoluție în tenis după ce Novak Djokovic a primit undă verde pentru Australian Open 2022

Ștefănescu Dragoș / 05.01.2022, 11:56
Revoluție în tenis după ce Novak Djokovic a primit undă verde pentru Australian Open 2022

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va participa la Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului. După ce sârbul a primit undă verde din partea organizatorilor, o adevărată revoluție a pornit în tenisul mondial.

Novak Djokovic participă la Australian Open

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Asta a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la participarea sa la primul Grad Slam al anului. Ulterior, s-a aflat că organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul australian.

La mulţi ani, tuturor! Vă doresc tuturor sănătate, iubire şi fericire în fiecare moment şi să simţiţi dragoste şi respect faţă de toate fiinţele de pe această planetă minunată. Am petrecut un timp fantastic cu cei dragi în pauza dintre sezoane şi astăzi mă îndrept spre Australia cu o scutire medicală.”, a scris Djokovic, pe rețelele de socializare.

Novak Djokovic produce revoluție în tenis

Anunțul scutirii controversate primite de Novak Djokovic din partea autorităților australiene a stârnit numeroase reacții în mass-media internațională. Renumitul medic australian Stephen Parnis, fost vicepreședinte al Asociației Medicilor din Australia, a criticat dur decizia autorităților de a-i permite lui Djokovic să intre în țară, deși nu este vaccinat.

Nu îmi pasă cât de bun este ca jucător de tenis. Dacă refuză să se vaccineze, n-ar trebui să fie lăsat să intre în țară. Dacă această derogare este adevărată, transmite un mesaj șocant către milioane de australieni care încearcă să reducă riscul de infectare cu COVID-19 pentru ei și pentru ceilalți. Vaccinarea denotă respect, Novak”, a scris Parnis pe Twitter.

Critici dure pentru liderul ATP

Reacțiile împotriva lui Novak Djokovic nu au întârziat să apară. Kevin Bartlett, fost jucător de rugby australian, a avut o reacție fermă față de decizia de a-i acorda o scutire medicală lui Novak Djokovic. Fostul mare sportiv a pus la îndoială validitatea evaluării medicale în baza căreia sportivul sârb poate intra în Australia.

Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Uitați-i pe Laver, Agassi, Federer, Sampras, Nadal, McEnroe, Connors și Borg. Novak a câștigat 20 de titluri de Mare Șlem, 87 de trofee și un miliard de dolari, fără ca noi să știm că are o problemă medicală gravă. Am fost luați de proști”, a scris Kevin Bartlett pe Twitter.