La loc comanda! Robert Glință a revenit pe locul 5, după ce Justin Ress a făcut contestație și i s-a dat câștig de cauză

Gabriel-Alexandru Ioniță 25.06.2022, 22:00
La loc comanda! Robert Glință a revenit pe locul 5, după ce Justin Ress a făcut contestație și i s-a dat câștig de cauză

UPDATE 22:00. Robert Glință a revenit pe locul 5, pe care a încheiat inițial cursa. Justin Ress, campionul care a fost descalificat după proba video, a contestat decizia și a avut câștig de cauză. Anunțul a fost făcut chiar de FINA, Federația Internațională de Natație. 


Robert Glință a terminat al cincilea finala probei de 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, cu timpul de 24.57. El a profitat însă de faptul că americanul Justin Ress, cel care a câștigat medalia de aur, a fost descalificat după finalul cursei, în urma consultării video-arbitrajului.

Robert Glință a urcat cu un loc în finala de la 50 de metri spate după ce câștigătorul cursei a fost descalificat

Astfel, primul loc a fost ocupat în cele din urmă de conaționalul lui Ress, Hunter Armstrong, care a terminat în 24.14. Locul doi a fost luat de polonezul Ksawery Masiuk, cu 24.49, în vreme ce podiumul a fost completat de italianul Thomas Ceccon, cu 24.51. Robert Glință a împărțit locul 4 cu grecul Apostolos Christou. Ambii au terminat cursa în 24.57.

Clasament final 50 de metri spate. Sursă: captură aquatics.eurovisionsports.tv
Clasament final 50 de metri spate. Sursă: captură aquatics.eurovisionsports.tv

Primele variante referitoare la motivul descalificării lui Justin Ress au fost legate de posibilitatea ca acesta să fi furat startul sau că nu ar fi înotat conform procedeului „pe spate” pe toată durata cursei. În cele din urmă, s-ar fi ajuns la concluzia că americanul nu ar fi atins corect plăcuța la încheierea cursei.

Evoluția lui Robert Glință de la acest Campionat Mondial nu face decât să aducă un argument în plus pentru susținerea ideii că înotul românesc, în special cel masculin, este în plină ascensiune. După performanțele uluitoare reușite de David Popovici la această competiție, și Glință, colegul său de la CS Dinamo, a avut prestații foarte bune. El a bifat două finale la acest Campionat Mondial. A terminat pe locul 8 în cea de la 100 de metri spate și, acum, pe 4 la 50 de metri spate.

EXCLUSIV. Cât costă să faci înot la clubul la care sunt legitimați David Popovici și Robert Glință

Urmăriți Playsport.ro și pe