Roman Abramovich caută bani la prieteni. Ce sumă ar vrea rusul să împrumute

Catinca Giosanu 06.04.2022, 17:16
Roman Abramovich caută bani la prieteni. Ce sumă ar vrea rusul să împrumute

Roman Abramovich are mari probleme financiare. Omul de afaceri a ajuns să se împrumute de la prieteni pentru a supraviețui. Motivul, are conturile blocate din cauza legăturii strânse pe care o are cu președintele rus Vladimir Putin.

Roman Abramovich se confruntă cu probleme financiare

Roman Abramovich a avut de suferit enorm din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin. Mai întâi a fost nevoit să scoată clubul Chelsea la vânzare, iar acum s-a trezit că are toate conturile blocate.

Oligarhul rus are o avere colosală. Proprietarul echipei de fotbal FC Chelsea este miliardar în dolari, dar nu se poate folosi de banii pe care îi are în conturi. Accesul i-a fost restricționat din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin și Rusia.

Având în vedere situația dată, lui Roman Abramovich îi este imposibil să își administreze afacerile așa cum o făcea până acum. Oficialul nu mai are cu ce să le plătească angajaților săi salariile, astfel că s-a văzut nevoit să le ceară ajutorul prietenilor săi.

Cui a cerut ajutorul oligarhul rus

Presa din Marea Britanie notează că Roman Abramovich trebuie să scoată din buzunat în fiecare săptămână câteva 600.000 de lire sterline.

Publicația The Sun a aflat că oligarhul rus și-a sunat prietenii săi celebri, pentru a le cere câte un milion de dolari.

Sursa citată transmite că oamenii la care a apelat rusul sunt extrem de cunoscuți la Hollywood și pe Wall Street. Se pare că și celebra familie Rothschild a fost contactată de Abramovich, dar aceștia au refuzat să îi întindă o mână de ajutor.

Abramovich a fost dezamăgit de refuzul familiei Rothschild, dar este conștient că suma pe care a solicitat-o nu este deloc mică.

Patronul lui Chelsea a ieșit din Top 10 cei mai bogați oameni din sport

Oligarhul rus Roman Abramovich nu se mai regăsește printre cei mai bogați patroni din sportul mondial. Potrivit celor de la Forbes, Abramovich a coborât până pe locul 17 în clasamentul celor mai bogați oligarhi din Rusia.

Mai mult, sursa menționată susține că averea patronului lui Chelsea s-a înjumătățit, după ce Putin a dictat invadarea Ucrainei.

Se vehhiculează că Abramovich a pierdut mai mult de 5 miliarde de lire sterline din averea personală. Cel mai probabil, el își va reveni în scurt timp, mai ales că au apărut informații conform cărora a mai cumpărat un club de fotbal din Turcia.

Potrivit informațiilor din presa locală, Abramovich a cumpărat Goztepe, iar confirmarea o vom avea vineri”, a scris ziaristul Ragip Soylu pe contul său de Twitter.

Urmăriți Playsport.ro și pe