Roman Abramovich nu-și poate achita facturile. Patronul Chelsea are de achitat 750.000 de dolari săptămânal

Moldoveanu Camelia 10.04.2022, 09:03
Roman Abramovich nu-și poate achita facturile. Patronul Chelsea are de achitat 750.000 de dolari săptămânal

Roman Abramovich a ajuns într-o situație critică, asta după ce războiul dus de Rusi în Ucraina i-a blocat toate conturile. Patronul Chelsea nu-și poate achita facturile și a apelat la prieteni pentru a împrumuta bani. Acesta are de plătit 750.000 de dolari săptămânal.

Roman Abramovich a apelat la prieteni pentru a face rost de bani. Cum încearcă oligarhul rus să facă față sancțiunilor

Pe fondul războiului din Ucraina, oamenilor de afaceri din Rusia li s-a pus sechestru pe conturile din afara țării natale. Marea Britanie, locul în care trăiesc cei mai mulți oligarhi ruși a impus sancțiuni aspre. Printre cei loviți în plin de aceste măsuri se află și Roman Abramovich.

Dacă, în trecut, patronul clubului Chelsea a plătit aproximativ 40.000 de lire sterline pentru a primi sushi de la restaurantul său japonez preferat, Ubon din Canary Wharf (Londra), acum nu-și permite să achite facturile. De menționat este faptul că mâncarea a fost transportată cu un avion, iar mai apoi cu o limuzină.

Viața unui om care deține mai multe case, conace, avioane private, iahturi și alte lucruri luxoase este și destul de costisitoare. Mai exact, Roman Abramovich ar avea de achitat, săptămânal, facturi în valoare de 750.000 de dolari. Cu toate că neagă faptul că ar avea probleme cu banii, dailymail.co.uk susține că patronul clubului din Premier League a apelat la mai multe persoane importante din SUA pentru a împrumuta de la fiecare câte un milion de dolari. Pe listă s-ar afla chiar și producătorul de la Hollywood Brett Ratner sau Familia Rothschild.

Se pare că doar salariul unui căpitan de iaht de top poate ajunge până la 220.000 de lire sterline. De menționat ar fi faptul că „Eclipsa”, ambarcațiunea cu 24 de cabine deținută de oligarhul rus, are un echipaj de 70 de persoane. Bineînțeles că și peroanele care se ocupă de casele, avioanele și afacerile lui Abramovich așteaptă să fie plătite.

Regina Elisabeta a II-a l-ar putea da în judecată

Chelsea se află într-o situație critică, asta după ce Roman Abramovich s-a văzut cu toate conturile din Regat blocate. Războiul din Ucraina pare departe de final, iar oligarhul rus este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Vladimir Putin. Astfel, cel mai probabil, problemele cu statul din Marea Britanie o să mai dureze pentru Abramovich.

Pe lângă Campioana Europei, se pare că și Regina Elisabeta a II-a ar putea fi afectată de această situație. Potrivit dailystar.co.uk, Roman Abramovich are o proprietate pe un teren care aparține Reginei și îi datorează acesteia aproximativ 10.000 de euro pe lună.

Astfel, omul de afaceri s-ar putea trezi într-o situație rușinoasă pentru el. Mai exact, aflându-se în imposibilitatea de a achita chiria, avocații Reginei Elisabeta a II-a l-ar putea da în judecată. Rămâne de văzut dacă și când guvernul britanic o să ridice sancțiunile și dacă Regina o să fie înțelegătoare până atunci.

Urmăriți Playsport.ro și pe