Roman Abramovich, comunicat de urgență, după ultimele speculații! Ce se întâmplă cu vânzarea clubului Chelsea: „Totul e complet fals!”

Robert Zanfir 05.05.2022, 22:47
Roman Abramovich, comunicat de urgență, după ultimele speculații! Ce se întâmplă cu vânzarea clubului Chelsea: „Totul e complet fals!”

Roman Abramovich a anunțat că nu va renunța la planul de a dona suma obținută din vânzarea clubului Chelsea Londra. Mai mult, miliardarul rus pune capăt speculațiilor din presa internațională și spune că nu va mări prețul.

Chelsea este de vânzare. Războiul declanșat de Vladimir Putin a zdruncinat din temelii fostul club al lui Dan Petrescu. Campioana en titre din Champions League, Chelsea se confruntă nu doar cu o criză financiară fără precedent, dar și cu exodul jucătorilor. Iar speculațiile nu au întârziat. Jim Ratcliffe, un miliardar britanic, ar fi făcut o ofertă de 4 miliarde! Mai mult, la licitație s-ar fi înscris și Lewis Hamilton și Serena Williams.

Roman Abramovich lămurește viitorul imediat al lui Chelsea

Averea lui Roman Abramovich are serios de suferit în urma războiului din Ucraina. Oligarhul ar fi avut, la începutul conflictului, o avere de 8,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Între timp, acesta ar fi început să își vândă o parte dintre bunurile deținute în Anglia, pentru a face față cheltuielilor.

Chelsea își așteaptă cumpărătorul, iar afaceristul rus spune că toată suma obținută va fi donată în scopuri caritabile.

„În urma speculațiilor din mass-media în legătură cu vânzarea lui Chelsea FC, dorim să clarificăm următoarele puncte…

În primul rând, intențiile domnului Abramovich în ceea ce privește donarea veniturilor din vânzarea Chelsea către organizații de caritate nu s-au schimbat. De la anunțul inițial, echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți înalți ai organismelor ONU și ai marilor organizații caritabile globale care au fost însărcinate să formeze o fundație și să stabilească un plan pentru activitățile acesteia.

Expertul independent principal a purtat conversații cu reprezentanții Guvernului, prezentând structura și planurile inițiale. Domnul Abramovich nu a fost implicat în această activitate și a fost gestionată independent de experți cu ani de experiență în organizații umanitare.

„Roman Abramovich nu a cerut să i se ramburseze niciun împrumut”

În al doilea rând, domnul Abramovich nu a cerut să i se ramburseze niciun împrumut – astfel de sugestii sunt complet false – la fel ca sugestiile că domnul Abramovich a majorat prețul clubului în ultimul moment.

Ca parte a obiectivului domnului Abramovich de a găsi un custode bun pentru Chelsea, el a încurajat totuși fiecare ofertant pe parcursul acestui proces să se angajeze să investească în club – inclusiv în Academie, echipa feminină, reamenajarea necesară a stadionului, precum și menținerea lucrărilor, al Fundației Chelsea.

Abramovich nu va controla banii din vânzarea clubului!

În urma sancțiunilor și a altor restricții impuse domnului Abramovich de Regatul Unit de când a anunțat că clubul va fi vândut, împrumutul a devenit, de asemenea, supus sancțiunilor UE, necesitând aprobări suplimentare.

Aceasta înseamnă că fondurile vor fi înghețate și vor fi supuse unei proceduri legale guvernate de autorități. Aceste fonduri sunt încă alocate Fundației. Guvernul este conștient de aceste restricții, precum și de implicațiile legale.

Pentru a fi clar, domnul Abramovich nu are acces sau control asupra acestor fonduri și nu va avea niciun acces sau control asupra acestor fonduri în urma vânzării. În ciuda circumstanțelor în schimbare de la anunțul său inițial, el rămâne hotărât să găsească un cumpărător bun pentru Chelsea FC și să se asigure că încasările sunt destinate unor cauze bune”, se arată în comunicatul emis de Roman Abramovich, prin reprezentanții săi.

Cu două eșecuri în ultimele cinci partide din Premier League, Chelsea riscă să piardă locul 3. Arsenal îi suflă în ceafă. „Tunarii” sunt la doar trei pași în spate, cu patru etape înaintea finalului.