România a învins Portugalia cu 3-1 în Cupa Davis. Sousa, învins de Marius Copil

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.09.2021, 18:48
România a învins Portugalia cu 3-1 în Cupa Davis. Sousa, învins de Marius Copil

România a reușit o victorie extrem de importantă în Grupa Mondială I a Cupei Davis contra echipei Portugaliei. Soarta acestui duel s-a decis duminică, atunci când Marius Copil a fost determinant.

Pentru început, Copil a făcut pereche cu Horia Tecău în meciul de dublu care a deschis această zi. Cei doi au întâlnit perechea Nuno Borges/Joao Sousa cu scorul de 6-4, 6-3.

Marius Copil a fost decisiv în duelul dintre România și Portugalia din Cupa Davis

Cei doi jucători români s-au impus după numai o oră și 12 minute la capătul unui meci în care nu au cedat niciun break. Mai mult, perechea portugheză nici măcar nu a reușit să își „procure” o minge de break pe baza unui joc extrem de solid la serviciu făcut de cei doi jucători români.

În schimb, Copil și Tecău au câștigat câte o dată în fiecare set pe serviciul adversarilor și au dus scorul general la 2-1. Iar Marius Copil a adus apoi și punctul decisiv după confruntarea cu Joao Sousa.

Jucătorul român a avut de această dată ceva mai multe dificultăți față de meciul de dublu. Acum, el a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune în fața lusitanului, care s-a impus destul de clar în setul al doilea, scor 6-2.

Marius Copil a câștigat în schimb primul și ultimul set, 6-3, respectiv 6-4 și a adus României o victorie foarte importantă după o oră și 48 de minute de joc. În Grupa Mondială I se joacă în total 12 meciuri.

Dintre cele 12 echipe câștigătoare, cel mai bine clasate 8 din clasamentul Davis Cup la data de 20 septembrie vor evolua în calificările care se vor juca în 2022. Iar celelalte 4 echipe vor mai disputa un meci de baraj pentru a se stabili ultimele două echipe calificate la aceste calificări. Acest baraj va avea loc în luna noiembrie, potrivit news.ro.

Marius Copil mai adusese un punct României și sâmbătă. Atunci, el a trecut de Gastao Elias cu scorul de 6-4, 6-3. În vreme ce Filip Cristian Jianu a pierdut în fața lui Joao Sousa cu scorul de 3-6, 5-7.

Ce a declarat tenismenul după performanța fantastică realizată

După ce a adus punctul decisiv, Copil s-a arătat și el extrem de entuziasmat de această realizare. El a explicat totodată faptul că prezența lui Horia Tecău în meciul de dublu a contat enorm pentru această victorie.

Și a analizat victoria cu Joao Sousa, recunoscând că a avut și un pic de șansă în momentul în care adversarul a ratat o minge extrem de importantă.

Nu cred că am mai obținut trei puncte până acum într-o întâlnire de Cupa Davis. La dublu am fost norocos că l-am avut pe Horia! Apoi, nu am avut timp să îmi încarc bateriile sau să mănânc ceva! Primul set a fost bun, în al doilea am fost un pic negativ, dar echipa m-a readus pe linia de plutire.

Joao a ratat un voleu la minge de break și mi-a fost mai ușor să obțin victoria! Am servit bine, dar el și-a ridicat nivelul și a trebuit să fac ceva ca să îl scot din ritm. Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis. Imi doresc să fim din nou acolo!”, a spus Marius Copil după meciul decisiv al înfruntării cu Portugalia din Cupa Davis potrivit ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe