România, Franța sau Moldova? Atacantul crescut de PSG, Virgiliu Postolachi, a luat decizia!

Mihai Cheles 25.01.2021, 15:30
România, Franța sau Moldova? Atacantul crescut de PSG, Virgiliu Postolachi, a luat decizia!

Atacantul crescut la PSG, Virgiliu Postolachi, a luat decizia privind naționala pentru care va evolua în continuare. A avut trei variante: Franța, România și Republica Moldova. Primul pas îl va face la echipa de tineret, apoi, dacă va confirma, va fi promovat la nivelul seniorilor.

România, Franța sau Moldova? Atacantul crescut de PSG, Virgiliu Postolachi, a luat decizia!

Virgiliu Postolache (20 de ani), atacantul născut la Edineț, Republica Moldova, a ales să reprezinte țara în care s-a născut, la nivel internațional de tineret, apoi, dacă va prezenta încredere, la cel de seniori. Chiar dacă are și naționalitate română, regulamentele FIFA nu i-au dat dreptul de a reprezenta România.

Fotbalistul nu s-a născut în România, nici părinții biologici și nici bunicii. În plus, nu a trăit cel puțin doi ani consecutivi în România. Așa că nu a existat pârghia necesară ca Postolachi a fi eligibil pentru țara noastră.

În prezent, Virgiliu Postolachi aparține de francezii de la Lille, însă a fost împrumutat la formația belgiană Royal Mouscron. În acest sezon, are șase partide jucate în Jupiler League, fără a marca vreun gol.

Conștient că este extrem de greu să prindă lotul Franței, și imposibil pe cel al României, Postolachi a ales cea mai la îndemână soluție: naționala Republicii Moldova.

Pentru început, va juca pentru echipa de tineret a Moldovei, după cum anunță oficialii de la Chișinău.

Naționala U-21 a Moldovei s-a reunit astăzi în primul cantonament din acest an. Echipei s-a alăturat și Virgiliu Postolachi (20 ani), atacantul echipei Royal Excel Mouscron (Belgia), împrumutat de la Lille (Franța). El a crescut în academia campioanei Franței, PSG, cu care a semnat în 2018 primul său contract profesinist, se arată în comunicatul emis de Federația Moldovenească de Fotbal.

România, Franța sau Moldova? Atacantul crescut de PSG, Virgiliu Postolachi, a luat decizia!

Tatăl fotbalistului, revoltat pe atitudinea Federației Române de Fotbal

În urmă cu doi ani, Virgiliu Postolachi a fost convins de membrii FR de Fotbal să reprezinte România, în detrimentul Republicii Moldova. După ce a aplicat și a obținut naționalitatea română, fotbalistul a aflat că nu poate reprezenta țara noastră, deoarece nu îndeplinea criteriile legate de locul nașterii sale, al părinților sau bunicilor.

Tatăl fotbalistului, Oleg Postolachi, s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că oamenii de la București au renunțat prea ușor la fiul său. După ce l-au convins să joace pentru România și s-a dovedit în zadar, Virgiliu a fost ignorat de parea română.

Dacă vreți să vorbim și despre o eventuală convocare a lui Virgiliu la naționala României, atunci vă pot spune că simt că a fost o bătaie de joc. Păcat de munca depusă de noi și de domnul Geolgău, mare păcat. Nimeni nu ne-a mai căutat de pe la FRF de mai bine de un an și jumătate.

Noi am refuzat naționala Moldovei pentru România și ne-am pus foarte multă lume în cap. Nimeni de la FRF nu ne-a anunțat oficial sau nici măcar neoficial care a fost problema, a declarat Oleg Postolachi, într-un interviu din Prosport.

În replică, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a susținut că nu este vina FR de Fotbal, ci a forului FIFA, care i-a interzis dreptul de a evolua pentru România.

Să fie foarte clar. Toate demersurile legale au fost făcute de FRF. Nu aparţine problema de FRF. FIFA decide, ea poate spune dacă poate juca sau nuDar este foarte complicată situaţia. Înţeleg supărarea părinţilor şi să ştiţi că e şi supărarea noastră că nu-l putem folosi, a declarat Stoichiță, pentru Digisport.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe