România, gazda starurilor din NBA. Anunțul premierului Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu oficialii FIBA

Robert Zanfir / 11.01.2022, 21:18
România, gazda starurilor din NBA. Anunțul premierului Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu oficialii FIBA

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți cu Andreas Zagklis, secretarul general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA). Carmen Tocală, președintele FRB, Gică Popescu și primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, au participat la întâlnire.

Premierul Nicolae Ciucă le dă o veste bună fanilor baschetului. Campionatul Mondial de baschet 3×3 tineret, care va fi organizat de România în luna octombrie din acest an, va avea parte de tot sprijinul autorităților.

România, gazda starurilor din NBA. Anunțul premierului Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu oficialii FIBA

Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23 care va avea loc în această toamnă, între 3 şi 6 octombrie, la Circul Metropolitan.

„Apreciem, în mod deosebit, desemnarea României drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3×3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înțeles că acest joc de baschet de 3×3 a fost introdus anul trecut la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo și felicit Federația Română de Baschet pentru prezența la această premieră olimpică.

România își dorește să devină partener activ în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicinei sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât și la nivel instituțional”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, conform unui comunicat emis de Guvernul României.

Nicușor Dan anunță prezența starurilor mondiale la București

Și primarul Bucureștiului a fost prezent la întâlnirea la care au mai participat Gică Popescu și Carmen Tocală. Nicușor Dan spune că o astfel de competiție are ca rezultat, mai de fiecare dată, descoperirea unor staruri în devenire.

„Bucureştiul continuă să fie pe harta competiţiilor sportive internaţionale, pregătindu-se de găzduirea Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23, cea mai importantă competiţie din lume pentru baschetbaliştii sub 23 de ani.

Am discutat despre detaliile organizatorice ale acestui eveniment cu o delegaţie a reprezentanţilor baschetului mondial şi naţional, condusă de Andreas Zagklis, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet.

Au fost alături de mine la această întâlnire liderii grupurilor USR şi PNL din Consiliul General al Capitalei, Cosmin Smighelschi şi Răzvan Socolovici şi directoarea Direcţiei de Cultură din PMB, Liliana Toderiuc-Fedorca”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Sunt sigur că vom vedea la Bucureşti jucători de top, fiindcă acest campionat e genul de competiţie în care se remarcă viitoarele staruri mondiale. Aşa cum mi-a spus secretarul general al FIBA, 7 dintre baschetbaliştii medaliaţi la Olimpiada de anul trecut de la Tokyo au participat în trecut la un campionat mondial 3×3 U23
Nicușor Dan, primar al Bucureștiului

Gică Popescu a participat la întâlnirea cu Andreas Zagklis, oficial al FIBA