Scenariu-șoc la națională! Cum a devenit Edi Iordănescu favoritul lui Răzvan Burleanu și ce se întâmplă cu Dan Petrescu și Adi Mutu | EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 10.12.2021, 19:11
Scenariu-șoc la națională! Cum a devenit Edi Iordănescu favoritul lui Răzvan Burleanu și ce se întâmplă cu Dan Petrescu și Adi Mutu | EXCLUSIV Playsport Live

Se strânge cercul soluțiilor lui Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer. Refuzat de Gică Hagi și de Răzvan Lucescu și pus pe modul „așteptare” de către Dan Petrescu, președintele FRF s-ar fi reorientat spre soluția Edi Iordănescu. Playsport a aflat amănunte incendiare din culisele de la „Casa Fotbalului”.

Un șut în fund, un pas înainte. „Strategia” din popor rezolvă lucruri și la nivel înalt. Forțat să plece de la FCSB, Edi Iordănescu are șansa unei oportunități incredibile. Numele fiului lui Anghel Iordănescu a intrat puternic pe turnantă în atenția lui Răzvan Burleanu. Playsport a aflat cum a ajuns șeful FRF la varianta numirii fostului antrenor al lui Gigi Becali.

Scenariu-șoc la națională! Cum a devenit Edi Iordănescu favoritul lui Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu începe să fie presat de timp. Primul meci oficial al naționalei va fi tocmai în luna iunie, dar tricolorii vor disputa unul sau două meciuri amicale la începutul primăverii.

Astfel, oficialii forului care conduce fotbalul românesc trebuie să „ungă” mai rapid un înlocuitor pentru Mirel Rădoi.

Variantele Gică Hagi și Răzvan Lucescu au căzut, deși Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers chiar și în Grecia pentru discuții cu antrenorul grecilor de la PAOK.

Pentru federali, cercul numelor eligibile s-a strâns și mai mult după vizita efectuată la Cluj. Ajunci, Dan Petrescu a amânat un răspuns cert până pe 20 decembrie. Victor Pițurcă, Laszlo Boloni, Adi Mutu și Edi Iordănescu sunt numele care au rămas în sita celor de la FRF.

Deși toate zvonurile au dus către varianta Adi Mutu, ultimele zile au produs o schimbare radicală în opțiunile lui Răzvan Burleanu. Din sursele Playsport, Edi Iordănescu a devenit favoritul federalilor pentru postul de selecționer al naționalei României.

Potrivit surselor noastre, Vasile Dâncu ar susține puternic varianta numirii fiului lui Anghel Iordănescu la cârma tricolorilor. Astfel, noul Ministru al Apărării l-ar sprijini pe Neluțu Varga în încercarea acestuia de a-l reține la Cluj pe Dan Petrescu.

Mai mult, prin susținerea variantei Edi Iordănescu, membrul Guvernului Nicolae Ciucă va lua și din presiunea deciziei, care apasă pe Răzvan Burleanu.

„Dan Petrescu, în momentul de față, este disputat de CFR și echipa națională. În momentul de față, din ce am auzit eu, este un joc. Domnul Dâncu, este într-o problemă. Are clubul de suflet, CFR Cluj, cu Dan Petrescu, și echipa națională. Unde și acolo are interesul său.

Am înțeles că domnul Dâncu îl împinge foarte multe pe Edi Iordănescu, care ar putea veni alături de Marian Copilu, ca team manager. Nu prea știu ce înseamnă acest team manager, dar…

Mutu este în vrie, simte că poate pierde oportunitatea. Cam astea sunt în momentul de față. Edi Iordănescu urcă, urcă și e împins. Edi Iordănescu este împins politic, deși a demonstrat. E campionul României în momentul de față.

Atenție, cu Marian Copilu! Să vină alături cu Marian Copilu. Nu o să îi mobilizeze Marian Copilu, pentru că Edi Iordanescu are puterea și știința asta”, a dezvăluit jurnalistul Cătălin Mureșanu la Playsport Live.

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu?

 

Dan Petrescu a fost vizitat la Cluj de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Întâlnirea, care a avut loc cu acordul lui Neluțu Varga, a rămas însă fără un răspuns cert din partea antrenorului. Fostul mare jucător al naționalei a amânat decizia până pe 20 decembrie, lucru pe care l-a recunoscut și public.

Deși tentat să meargă la națională, Dan Petrescu a ezitat din două motive. Nu a sabotat vestiarul CFR-ului, pe finalul de an. Apoi, a câștigat timp în încercarea de a-l convinge pe pe patronul clubului.

Totuși, Neluțu Varga pare convins să nu renunțe la antrenorul care i-a adus trei din ultimele patru titluri în Liga 1. Omul de afaceri a și dezvăluit, într-o declarație în exclusivitate pentru Playsport, că proiectul său alături de Dan Petrescu este pe termen lung și vizează calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Vasile Dâncu, cunoscut pentru influența asupra lui Neluțu Varga și a tot ce reprezintă factori de decizie la CFR, a înțeles că nu poate pune în pericol un alt sezon și s-ar fi reorientat pe varianta Edi Iordănescu.

Cade varianta Adi Mutu?

Adi Mutu rămâne în cărți la FRF, dar numele fostului mare atacant al naționalei începe să cadă în planul doi al preferințelor de la Casa Fotbalului. De altfel, Mutu ar fi simțit care este jocul sferelor de influență și ar fi acceptat să meargă în Ungaria, acolo unde este dorit cu insistență de cei de la Kisvarda.

Totuși, Briliantul speră ca în cele din urmă să fie cel ales, astfel că a procedat la fel ca Dan Petrescu. Le-a transmis maghiarilor că va da un răspuns spre finalul anului.

Amândoi sunt foarte valoroși, dar nu știu dacă amândoi vor ajunge acolo. Eu știu că până pe 20 decembrie, FRF va anunța selecționerul. Nu am voie să vorbesc, dar știu cine este selecționerul.  Atât v-am spus, că până pe 20 Federația va anunța selecționerul.
Dumitru Dragomir, la Playsport Live.