România își continuă picajul după ratarea barajului de Mondial. Pe ce loc a ajuns echipa națională în clasamentul FIFA

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.11.2021, 22:07
România își continuă picajul după ratarea barajului de Mondial. Pe ce loc a ajuns echipa națională în clasamentul FIFA

România a ratat din nou calificarea la un Campionat Mondial. Naționala condusă de Mirel Rădoi nu a reușit să  prindă locul de baraj într-o grupă aparent accesibilă, din care au mai făcut parte, pe lângă Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein.

România a ajuns pe locul 44 în clasamentul FIFA

Momentele cruciale ale acestei campanii au fost reprezentate de înfrângerea din Armenia și egalul de pe teren propriu cu Islanda. Aceste rezultate nefavorabile s-au reflectat și asupra poziției României din clasamentul FIFA.

Astfel, după ultima actualizare făcută de forul internațional, România a mai căzut 3 poziții, de pe locul 41 până pe locul 44. Țara noastră are un punctaj de 1453.18 și stă mai bine decât Macedonia de Nord, echipă ce a terminat grupa de calificare peste „tricolori”.

Naționala din fosta Iugoslavie ocupă doar locul 67, cu 1367.23 de puncte. Germania, care a dominat categoric această grupă de calificare, se află pe locul 11, cu 1648.33 de puncte.

Clasamentul este condus în continuare de Belgia, care are un punctaj de 1828.45. Podiumul este completat de Brazilia și Franța, în vreme ce din top 10 mai fac parte Anglia, Argentina, Italia, Spania, Portugalia, Danemarca și Olanda.

Parcursul slab al României din preliminariile pentru Mondialul din 2022 se va reflecta și asupra viitoarei ediții de Liga Națiunilor. Țara noastră se va afla în urna a treia a Ligii B și va putea întâlni adversari extrem de puternici, precum Suedia, Ucraina, Bosnia și Herțegovina, Norvegia, Scoția sau Rusia.

Cum arată urnele Ligii B la ediția 2022-2023 a Nations League

Urna 1: Ucraina, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Islanda
Urna 2: Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia
Urna 3: România, Israel, Serbia, Irlanda
Urna 4: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia

Mirel Rădoi a făcut o ultimă analiză a acestei campanii de calificări. Încă selecționer până la finalul acestei luni, el a recunoscut că este o campanie ratată, dar a scos în evidență faptul că totuși România a înregistrat un mic progres față de preliminariile trecute.

Am avut ceva speranţe la 1-1 (n.r. la meciul Macedoniei de Nord cu Islanda), după aceea, erau şanse foarte mici. Important e felul cum ne-am prezentat şi noi, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă. Am ratat multe ocazii. Îmi menţin declaraţia pe care am am avut-o, e un eşec această campanie.

E un pas înainte acest loc 3, campania trecută am fost pe 4. Sunt sigur că dacă aveam fani cu Islanda, am fi câştigat. Nu e un motiv pentru care am ratat barajul. Noi nu primisem notificările pe bancă. Mai mari emoţii am avut din partea cealaltă. La noi se punea problema când vom marca, nu se punea problema să primim gol. Sunt bucuros că băieţii au răspuns bine”, a declarat Rădoi pentru Pro TV după victoria din Liechtenstein.

VIDEO EXCLUSIV. Chinul prin care a trecut Mirel Rădoi înainte de Jocurile Olimpice: „Cu 4 zile înainte nu știa cu cine va pleca”