România risca un dezastru dacă protestul inițiat de Neagu & co. ar fi fost dus la capăt

Ștefănescu Dragoș 17.11.2022, 09:01
România risca un dezastru dacă protestul inițiat de Neagu & co. ar fi fost dus la capăt

România a pierdut cu scorul de 28-32 în fața Germaniei în ultimul meci de la Campionatul European de handbal feminin. ”Tricolorele” pregătiseră pentru această partidă un protest împotriva arbitrajului, însă au renunțat în ultimul moment. Decizia a fost una înțeleaptă, având în vedere că repercusiunile acestui protest ar fi fost extrem de dure pentru naționala țării noastre.

Dezastrul pe care-l risca România dacă ”tricolorele” protestau la meciul cu Germania

După ce în primul meci a obținut o victorie în fața Spaniei, 28-27, naționala României a pierdut dramatic înfruntarea cu Muntenegru, 34-35. Astfel ”tricolorele” au ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Miercuri seară, România a înfruntat Germania, acesta fiind ultimul meci al ”tricolorelor” la această competiție. Echipa condusă de Florentina Pera a pierdut cu scorul de 28-32 și a terminat pe ultimul loc al grupei II.

Meciul cu Muntenegru a fost marcat de mai multe greșeli de arbitraj care au produs furia echipei noastre. ”Tricolorele” intenționau ca la meciul cu Germania să protesteze împotriva manierei de arbitraj. Mai exact, elevele lui Pera urmau să poarte tricouri pe care era inscripționat mesajul ””Respect our work” (”respectați-ne munca”). Mai mult, Neagu & co. doreau să facă în mod voit un dublu dribling, încălcare a regulamentului comisă de muntenegreanca Itana Grbic și nesancționată.

Planul a fost însă abandonat chiar înainte de startul partidei, la intervenția oficialilor. Decizia a fost una înțeleaptă, având în vedere că repercusiunile ar fi fost extrem de dure. Selecționerul Florentin Pera a anunțat ulterior că naționala României risca primirea unei amenzi dar și o suspendare de un an din competiții.

Ar fi fost o amendă, dar nu amenda ar fi fost importantă. Exista riscul să fim suspendați un an de zile din toate competițiile”, a declarat Florentin Pera, la Digi Sport.

Crina Pintea, dezamăgită crunt după înfrângerea cu Germania

La finalul partidei cu Germania, Crina Pintea nu și-a putut ascunde dezamăgirea. În afara înfrângerii suferite, Pintea a fost foarte supărată că ”tricolorelor” nu le-a fost permis să protesteze împotriva arbitrajului. Jucătoarea noastră a subliniat că dacă ar fi fost vorba despre naționalele Franței sau Norvegiei organizatoriii ar fi avut altă atitudine.

Noi am vrut să facem ceva pentru noi, dar nu ni s-a permis. Noi nu avem voie, nu putem face asta.

Sunt 100% că dacă li se întâmpla franțuzoaicelor sau norvegiencelor, li s-ar fi permis. Sunt jocuri de culise! Ni s-a zis că nu putem face și noi ceva pentru sufletul nostru. Sunt foarte dezamăgită”, a spus Crina Pintea.