Cu lacrimi în ochi, Crina Pintea și-a vărsat năduful după România-Germania 28-32: „Totul se face pe la spate. Nu ne-au lăsat să protestăm”

Bordei Radu 16.11.2022, 22:52
Cu lacrimi în ochi, Crina Pintea și-a vărsat năduful după România-Germania 28-32: „Totul se face pe la spate. Nu ne-au lăsat să protestăm”

Crina Pintea și celelalte tricolore au terminat turneul final al Campionatului European în lacrimi. Eșecul cu Germania nici nu a mai contat. Tricolorele au rămas cu gândul la arbitrajul scandalos de la meciul cu Muntenegru. După Cristina Neagu, s-a revoltat și Crina Pintea.

Crina Pintea, atac vehement după meciul cu Germania. Tiradă fără milă la adresa EHF

Româncele nu au trecut peste eșecul din meciul cu Muntenegru. Iar arbitrajul brigadei din Austria le-a frustrat cel mai mult pe Neagu și compania. Tricolorele consideră că deciziile austriecelor le-au blocat drumul către semifinală. De aceea meciul cu Germania nici nu a mai contat. Româncele pregătiseră și un protest, dar Federația Internațională a refuzat.

Ni s-a zis că nu putem face și noi ceva pentru sufletul nostru. Sunt foarte dezamăgită. Sunt 100% că dacă li se întâmpla franțuzoaicelor sau norvegiencelor, li s-ar fi permis. Sunt jocuri de culise. Noi am vrut să facem ceva pentru noi, dar nu ni s-a permis. Pentru mine nu este prima dată când se întâmplă asta. Și la Olimpiadă, la fel, nu am ajuns pentru că au existat jocuri de culise. Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt foarte frustrată și foarte dezamăgită. Simt că nu mai putere și speranță. Parcă totul e împotriva noastră, a declarat Crina Pintea, în lacrimi, la finalul meciului cu Germania.

Cristina Neagu, discurs manifest contra arbitrajului

Messi din handbal” bate record după record, dar nu este suficient. Cristina Neagu s-a manifestat încă din timpul partidei cu Muntenegru și a fost extrem de nervoasă pe maniera celor două arbitre.

Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri.

Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de-ale noastre. Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect.

E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren, a mai spus cea mai bună handbalistă a lumii