Simona Halep i-a făcut o surpriză lui Horia Tecău la Cupa Davis

Moldoveanu Camelia 28.11.2021, 12:40

Horia Tecău participă la ultimul turneu din cariera sa alături de Marius Copil. România se duelează cu Peru în semifinalele World Group I din Cupa Davis. Simona Halep și Ana Bogdan au mers la Cluj Napoca pentru a le fi alături din tribune.

Horia Tecău și Marius Copil joacă în semifinalele Cupei Davis

Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, a decis să pună punct carierei sale în tenis la vârsta de 36 de ani. Cu toate că Turneul Campionilor s-a anunțat a fi ultima competiție la care participă, jucătorul de tenis a decis să lupte pentru România, alături de Marius Copil, la Cupa Davis.

Cupa Davis începe astăzi cu meciul dintre Horia Tecău și Marius Copil – Conner Huertas del Pino și Sergio Galdos. Ulterior o să se joace partidele de simplu. Spre deosebire de ziua de sâmbătă, duminică la meciurile de la Cupa Davis le este permis accesul și spectatorilor.

Astfel, Simona Halep și Ana Bogdan au dat o fugă la Cluj pentru a le fi alături celor doi jucători de tenis care se luptă în semifinale contra jucătorilor din Peru. Este de menționat faptul că Marius Copil l-a învins pe Conner Huertas del Pino la simplu.

Simona Halep, reacție după retragerea lui Horia Tecău

Horia Tecău a decis să se retragă după o carieră în tenisul profesionist de 18 ani. El și-a anunțat încheierea carierei la vârsta de 36 de ani, printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Multe emoţii curg în acest moment. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit, pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Sportul a fost locul meu de joacă, şcoala mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să mă perfecţionez în timp. Energia terenului de tenis şi a iubitorilor tenisului m-a oferit o imensă recompensă şi voi păstra acest sentiment pentru totdeauna. Acum a venit timpul să mă bucur de viaţă în alt mod şi să transform toată această energie într-o nouă formă.”, a scris Tecău.

De-a lungul anilor, Horia Tecău a cucerit 38 de titluri la dublu şi a jucat alte 24 de finale.

Simona Halep este una dintre jucătoarele care au avut ocazia să evolueze alături de Horia. Campioana României  s-a emoționat în momentul în care a aflat că acesta se retrage din „sportul alb”. Simo a scris în dreptul postării lui Horia Tecău un mesaj de felicitare pentru carieră.

Felicitări, champ, pentru o carieră deosebită. Tenisul e mai sărac acum. Și mulțumesc pentru meciurile de dublu mixt. Enjoy life!”, a scris Simona Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe