Românii nu s-au înghesuit să-l vadă pe David Popovici nici în finala de la 100 de metri liber. Audiențe modeste pentru Televiziunea Națională

Olteanu Ștefan / 23.06.2022, 13:03
Românii nu s-au înghesuit să-l vadă pe David Popovici nici în finala de la 100 de metri liber. Audiențe modeste pentru Televiziunea Națională

Miercuri, 22 iunie, de la ora 19:20, David Popovici (17 ani) a concurat în finala de la 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație, însă românii nu s-au înghesuit să îl vadă pe tânărul înotător român la televizor. Audiențele înregistrate au fost publicate joi, iar Televiziunea Națională a obținut niște cifre modeste.

Televiziunea Națională, mai puțin vizionată decât Pro TV sau Antena 1. Românii nu s-au înghesuit să-l vadă pe David Popovici nici în finala de la 100 de metri liber

„Sper că, fără să exagerez, milioane de români m-au urmărit și că am reușit să-i fac mândri”, a declarat David Popovici, după ce a câștigat în finala de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de natație, însă, din păcate, românii nu s-au înghesuit să îl vadă.

Cel puțin asta demonstrează audiențele care au fost prezentate publicului, joi, o zi mai târziu. Finala de la 100 de metri liber a fost la un pas să nu fie difuzată în România, dar în cele din urmă TVR 1 a reușit să obțină drepturile.

Ce pot să spun că mă bucur că lumea m-a urmărit și că într-un final s-a și televizat acest concurs”, mai adăugat Popovici, după a doua medalie de aur câștigată la Mondiale.

Finala a fost difuzată, miercuri, de la ora 19:20, iar potrivit gsp.ro a făcut un rating maxim de doar 1.7% la nivel național, adică echivalentul a 307.000 de telespectatori.

De la aceeași oră, pe două dintre cele mai urmărite posturi tv din România, Pro TV și Antena 1, erau difuzate buletinele de știri din prime-time. Și, în ciuda faptului că nu oferit în regim de „breaking news” știri despre performanța lui David Popovici, Pro TV și Antena 1 au înregistrat ratinguri mai mari în același interval de timp.

Totuși, există și o parte pozitivă. Deși s-au uitat „doar” 307.000 de oameni la finala lui David Popovici, audiența a fost de peste patru ori mai mare decât la cursa din semifinale. Atunci, Televiziunea Națională a înregistrat un rating de 0.7% la nivel național. Adică echivalentul a 70.000 de telespectatori.

În altă ordine de idei, chiar dacă nu s-au uitat milioane de români la cursa lui David Popovici, în direct, noua stea a înotului mondial a reușit, cu siguranță, să facă mândră o țară întreagă.

Ce a declarat David Popovici imediat după ce a cucerit medalia de aur la 100 de metri liber. Urmează o vară plină”

Pe lângă dorința de a cuceri medalia de aur la Campionatul Mondial și de a face o figură frumoasă, David Popovici a mai avut un vis. Să facă un popor întreg mândru de felul în care el reprezintă România la nivel internațional. Imediat după ce a ieșit din bazinul de înot, din postura de campion mondial, David Popovici a declarat:

Sincer, m-am bucurat că s-a terminat. Și că am terminat concursul în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și că într-un final s-a și televizat acest concurs. Sper că, fără să exagerez, milioane de români m-au urmărit și că am reușit să-i fac mândri.

Urmează o vară plină. Am un program încărcat. Pe termen scurt, urmează o mică pauză. O „reveneală”, să zic așa. N-a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face și mai optimist pentru ce va urma. Totuși, aș minți dacă aș spune că n-am fost într-o stare fizică bună aici.

Sunt un puști care înoată repede. Un tip banal care e capabil, ajutat de oamenii dedicați, să înspire alți oameni”, a spus David Popovici, potrivit TVR.

VIDEO. Mesajul senzațional trimis de „zeița” Nadia Comăneci pentru „regele” David Popovici. „Ești sursă de inspirație”.