Românii sar în ajutorul Simonei Halep. Petiție pentru susținerea tenismenei, promovată de Federația de tenis. “Nu o mai hărțuiți”

Bogdan Solomon 24.05.2023, 11:48
Românii sar în ajutorul Simonei Halep. Petiție pentru susținerea tenismenei, promovată de Federația de tenis. “Nu o mai hărțuiți”

Suspendată pentru dopaj și pusă la zid, mai nou, din cauza unor nereguli în pașaportul biologic, Simona Halep are aliați de nădejde în România. Fanii au inițiat o petiție în sprijinul ei, iar Federația sprijină acest demers.

Românii sar în apărea Simonei Halep. Petiția promovată de Federație

Sportiva noastră spera să primească un verdict în cazul de dopaj cu Roxadustat, dar procesul a fost amânat pentru a treia oară, la solicitarea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). O decizie care nu a făcut altceva decât să-i întărească convingerea că este victima unor „abuzuri” din partea organizațiilor antidoping care activează în lumea tenisului.

Această opinie este împărtășită cu tărie de fanii români, care fac tot ce le stă în putință pentru a-i sări în ajutor. Chiar și Federația Română de Tenis a promovat pe rețelele de socializare petiția lansată recent.

Demersul vizează atât ITF, cât și ITIA, cu solicitarea fermă de a pune capăt “hărțuirii” și a demara în cel mai scurt timp o investigație rapidă în privința acuzațiilor de dopaj. Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, când a fost eliminată de ucraineanca Daria Snigur, în runda inaugurală a turneului de la US Open, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Mesajul Federației Române de Tenis

„Fanii Simonei Halep au inițiat o petiţie online pentru susţinerea marei noastre campioane, al cărei proces de dopaj durează deja de mai bine de opt luni. Petiţia online este postată pe site-ul petitionsite.com. În urmă cu câteva zile, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a cerut o nouă amânare a termenului la care Simona urma să fie audită.

‘Noi, subsemnații, fanii Simonei Halep, în lumina speculațiilor recente și a informațiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea și lipsa de transparență în procesul de investigare a acestor acuzații. Având în vedere poziția de jucătoare de tenis de top a Simonei Halep și impactul pe care îl are asupra tenisului, credem în ea și pentru noi toți este crucial ca un astfel de proces să fie tratat cu promptitudine, rigurozitate și imparțialitate.

Vă rugăm să nu o mai hărțuiți pe Simona Halep. În acest context, vă solicităm respectuos să luați următoarele măsuri:

  • Inițiați o investigație amănunțită și rapidă a acuzațiilor de dopaj împotriva jucătoarei de tenis Simona Halep. În interesul sportului și al tuturor părților implicate, este imperativ ca acest proces să se încheie într-un interval de timp rezonabil și să respecte principiile legii și imparțialității;
  • Asigurarea transparenței și a unei comunicări eficiente a concluziilor anchetei. Este esențial ca ITF și ITIA să furnizeze actualizări regulate și informații clare cu privire la evoluția procesului, astfel încât publicul și fanii tenisului să aibă încredere în corectitudinea și integritatea deciziilor luate.

Noi, semnatarii acestei petiții, ne exprimăm îndoielile cu privire la angajamentul ITF și ITIA de a susține principiile de fair-play, integritate și transparență în cazul Simona Halep’, se arată în petiția online inițiată de către fanii Simonei”, este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a FRT.

Urmăriți Playsport.ro și pe