Românul care câștigă milioane de dolari din pariuri sportive își dezvăluie rețeta succesului. Cine este misteriosul „Vegas Dave”

Gabriel Eșanu 03.01.2021, 16:52
Românul care câștigă milioane de dolari din pariuri sportive își dezvăluie rețeta succesului. Cine este misteriosul „Vegas Dave”

Un american cu origini românești este considerat unul dintre cei mai inspirați pariori din lume. David Oancea, cunoscut în mediul online ca Vegas Dave, a obținut aproape 5 milioane de dolari din pariuri sportive. Jumătate din această sumă a fost obținută în 2015, la cea mai importantă lovitură a sa. A anticipat că finala campionatului de fotbal american va fi câștigată de Kansas City.

De asemenea, Vegas Dave a stabilit și recordul pentru cel mai scump cartonaș de baseball vândut vreodată. În august 2020 a vândut cardul cu poza și semnătura legendarului Mike Trout pentru 3,9 milioane de dolari. Îl cumpărase în 2009, de la un colecționar taiwanez, pentru 400.000 de dolari.

Vegas Dave a vândut cel mai scump card de baseball din istorie! A încasat 3,9 milioane de dolari în august 2020

„Când am cumpărat acest card, toată lumea a spus că sunt nebun pentru că am cheltuit aproape jumătate de milion pe o bucată de carton. O raportez la artă – precum Mona Lisa sau un Picasso. Există doar unul în lume”, a povestit David Oancea pentru Forbes.

Tatăl lui Vegas Dave s-a născut și a crescut la Sibiu. Dumitru Oancea a emigrat în 1969 în America și s-a stabilit la Detroit, Michigan, unde s-a angajat la uzinele Ford. S-a căsătorit cu o japoneză din Hawaii. „Vegas Dave” paria pe baseball și pe liga NFL a fotbalului american, respectiv cea de la nivelul universitar. Și-a început activitatea de gambler în anul 2000, dupa ce le-a spus părinților că va merge la universitate, scrie Ziare.com.

Dave Oancea, o prezență obișnuită în high-life-ul american
Dave Oancea, o prezență obișnuită în high-life-ul american

A folosit un împrumut de 10.000 de dolari pentru a miza la ruletă și a reușit să-și dubleze banii. Ulterior, a avut pierderi mari și a ajuns, chiar, să fecventeze întrunirile Gamblerilor Anonimi. A câștigat 200.000 de dolari în sezonul 2012-2013 din NFL. Atunci a pariat 8.000 de dolari că Baltimore Ravens va câștiga SuperBowl. A fost o rurpriză uriașă, mai ales că nici nu se știa numele finalistelor în momentul pariului. A fost acuzat de faptul că unele bilete câștigătoare postate de el pe rețelele sociale ar fi false. Însă Dave a respins acuzațiile.

Vegas Dave a fost interzis în sălile de pariuri, dar oferă ponturi contra cost

În ciuda faptului că deținea biletul câștigător pentru Super Bowl, nu a putut colecta suma totală. Guvernul federal îl investiga la acea vreme. În anul următor, Oancea a fost pus sub acuzare pentru 19 infracțiuni legate de obiceiul sau îndelungat de a folosi numerele de securitate socială ale altor persoane pentru a plasa pariuri.

În 2019 a acceptat un târg. În loc să fie condamnat pentru aproape douăzeci de infracțiuni, a pledat vinovat pentru o contravenție. A pierdut jumătate de milion de dolari și i-a fost interzis accesul în sălile de pariuri din Las Vegas timp de trei ani.

Pe lângă interdicția de a mai intra în casele de pariuri, magistratul care a pronuntat sentința a stabilit o perioadă de proba de trei ani după finalizarea pedepsei, un tratament impotriva dependenței de jocuri de noroc și efectuarea a 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Vegas Dave nu mai are voie să parieze, dar oferă ponturi contra cost. Se laudă cu o rată de câștig incredibilă, de 85 la sută!

Urmăriți Playsport.ro și pe