Ronaldo l-a depășit pe marele Pele! Câte goluri mai are de dat pentru a fi cel mai bun din istorie

Radu Bordei 04.01.2021, 12:40
Ronaldo l-a depășit pe marele Pele! Câte goluri mai are de dat pentru a fi cel mai bun din istorie

Ronaldo l-a depășit pe marele Pele! Recordurile brazilianului au rezistat decenii întregi. Asta până la Messi și Cristiano Ronaldo. Acum triplul campion mondial s-a văzut depășit de cei doi mari campioni contemporani.

Starul Barcelonei a depășit recordul de goluri pentru un singur club, deținut de marele Pele. Acum fostul atacant de la Santos a văzut cum o altă performanță a fost bătută.

Ronaldo l-a depășit pe marele Pele!

Cristiano nu putea să nu î idea o replică lui Messi și a doborât și el un record al lui Pele. 2021 a început cum nu se paote mai bine pentru Ronaldo.

De abia desemnat „Fotbalistul Secolului”, de Globe Soccer Awards, portughezul a arătat de ce a meritat premiul. A marcat o dublă în partida cu Udinese și a adus victoria celor de la Juventus.

Cele trei puncte mențin Juventus aproape de liderul Milan, dar nu asta a fost punctul de atracție al serii. Cu cele două reușite, Cristiano a ajuns la 758 de goluri, cu unul peste cifra oficială a lui Pele.

Doar două goluri până la intrarea în istorie.

Doar un obstacol mai stă în calea lui Ronaldo de a deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului. Fostul mare international austriac, Josef Bican, rămâne lider cu 759 de goluri oficiale. Nimeni nu se îndoiește că Ronaldo va depăși cu mult acest record și va stabili o bornă și mai înaltă pentru cei care vin din urmă.

Protughezul este într-o formă deosebită și în acest sezon. A ajuns la 13 goluri marcate în Serie A, iar de forma lui se leagă speranțele „Bătrânei Doamne” de a păstra titlul în Italia. Obiectivul portughezului rămâne însă Liga Campionilor, cu Juventus.

Colecționarul de trofee

A fost un final de an plin de distincții pentru Cristiano. Nu a primit premiul FIFA pentru fotbalistul anului, dar a obțiinut alte trofee importante. A fost câștigătorul Golden Foot Award – ceva ce Messi n-a reușit – apoi a primit premiul de „Fotbalistul Secolului”.

Cristiano vrea să câștige Liga Campionilor cu Juventus și să facă un turneu bu cu Portugalia în vară. Astfel va cuceri, aproape sigur, al 6-lea Balon de Aur, pentru a-l egala pe rivalul Messi. Până atunci va deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului.

Ronaldo se va putea apropia și de recordul neoficial al lui Pele. Brazilianul pretinde că ar fi marcat peste 1000 de goluri în toată cariera, chiar dacă statistica nu le-a consemnat.

Oricum Pele rămâne unic prin cele trei titluri mondiale obținute cu Brazilia

Urmăriți Playsport.ro și pe