Rugămintea incredibilă a lui David Popovici pentru prim-ministrul Nicolae Ciucă. Dublul campion mondial a avut o singură dorință

Giosanu Catinca / 29.06.2022, 23:48
Rugămintea incredibilă a lui David Popovici pentru prim-ministrul Nicolae Ciucă. Dublul campion mondial a avut o singură dorință

Dublul campion mondial la natație, David Popovici, s-a întâlnit luni cu premierul Nicolae Ciucă. Sportivul legitimat la Dinamo a profitat de ocazie și i-a cerut o favoare primului ministru. Ce i-a putut spune tânărul înotător premierului Nicolae Ciucă.

Ce au discutat premierul Ciucă și David Popovici la Palatul Victoria

Regele natației mondiale, David Popovici, l-a rugat pe șeful executivului să-i îndeplinească o dorință. Politicianul a fost impresionat pe prestațiile adolescentului de la Budapesta și este dispus să facă mari eforturi pentru a-l determina pe Popovici să continue să cucerească premii mari.

Premierul României a dezvăluit, în cadrul conferinței de presă, care a fost marea rugăminte a dublului campion mondial.

Mi-a cerut să asigurăm tinerei generaţii condiţiile necesare să poată să facă sport. Argumentele – am să repet cuvintele lui: ‘Atunci când facem sport, avem atât un corp sănătos, cât mai ales o minte sănătoasă. Ne învaţă să gândim, să ne planificăm’. Şi eu i-am spus că, dincolo de acestea, orice sportiv care face performanţă are un angajament faţă de sine şi un nivel de ambiţie care, uneori, ne lipseşte.

Ca atare, cred că suntem datori să facem ceea ce trebuie să facem pentru tânăra generaţie în ceea ce priveşte atât asigurarea administrativă, cât şi partea aceasta de impulsionare şi de modele cât mai multe, astfel încât tânăra generaţie să aibă ce se urmeze.”, a spus Nicolae Ciucă.

”Am discutat cu David foarte multe chestiuni”

Nicolae Ciucă s-a declarat bucuros că a avut ocazia să îl întâlnească pe tânărul care a scris istorie pentru România la Budapesta. Prim-ministrul i-a promis sportivului legitimat la Dinamo că va face tot ce-i stă în putință pentru a le asigura copiilor toate condițiile necesare pentru a face performanță în sport.

A fost o întâlnire cât se poate de emoţionantă şi onorantă pentru mine, pentru că am avut ocazia să îl felicit nemijlocit, la sediul Guvernului, şi să îi mulţumesc pentru toate eforturile făcute, atât de el, cât şi de familie, cât şi echipa de antrenori.

Am discutat cu David foarte multe chestiuni legate de sportul românesc şi mi-a prezentat în detaliu cum a ajuns la această performanţă. Ceea ce mi-a cerut şi i-am promis a fost ca la nivelul Guvernului să aibă loc acel efort şi acel angajament prin care cât mai curând să putem să avem Strategia sportului, o nouă lege a sportului.”, a mai spus șeful executivului.