Rugămintea misterioasă a lui Gică Hagi pentru Mircea Rednic, înainte de plecarea de la Viitorul Constanța: „Ne-am pus de acord”

Olteanu Ștefan 14.06.2021, 10:41
Rugămintea misterioasă a lui Gică Hagi pentru Mircea Rednic, înainte de plecarea de la Viitorul Constanța: „Ne-am pus de acord”

Rugămintea misterioasă a lui Gică Hagi pentru Mircea Rednic, înainte de plecarea de la Viitorul Constanța. Aventura „Puriului” la Viitorul a durat doar câteva luni, după care a fost îndepărtat de la echipă. Motivul? Rezultatele sub așteptări și faptul că echipa ajunsese să tremure serios în zona retrogradării. În 17 meciuri pe banca Viitorului, Mircea Rednic a câștigat doar de 2 ori.

Rugămintea misterioasă a lui Gică Hagi pentru Mircea Rednic, înainte de plecarea de la Viitorul Constanța: „Ne-am pus de acord”

Rugămintea misterioasă a lui Gică Hagi pentru Mircea Rednic, înainte de plecarea de la Viitorul Constanța. „Puriul” părea să aibă parte de încredere deplină din partea conducerii de la Viitorul, inclusiv din partea lui Gică Hagi. Cu toate acestea, după doar 4 luni a fost demis de pe banca echipei. În 17 meciuri jucate, Mircea Rednic a obținut 2 victorii, a remizat de 9 ori și a fost învins de 6 ori. Rezultatele slabe pe care le-a obținut Viitorul sub comanda lui Mircea Rednic au dus echipa în zona retrogradării și lucrurile începeau să fie dramatice. Deși a fost demis chiar de ziua lui, Mircea Rednic a preferat să păstreze tăcerea cu privire la „episodul Viitorul Constanța”. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport.ro, antrenorul și-a explicat decizia de a nu vorbi despre ce s-a întâmplat la echipa lui Gică Hagi.

Mircea Rednic: „Am o înțelegere cu cei de acolo.”

„Puriul” recunoaște că nu i-a picat bine demiterea, care a venit într-un moment critic. Cu toate acestea, el spune în continuare că nu vrea să comenteze prea mult acest subiect:

Nu vreau (n.r. – să vorbească despre plecarea de la Viitorul)! Am o înțelegere cu ei, nu vreau să discut de… Îmi pare rău că n-am reușit mai mult, a fost și conjunctura care a fost. Nu e ușor să vii și să preiei echipa și în nici o lună de zile să vinzi jucătorii care făceau diferența.

Eu am acceptat, că așa a fost de la început, dar am crezut că lotul pe care-l aveam la dispoziție, plus cei de la academie putem să înlocuim pe cei care au plecat. Plus Ghiță care s-a accidentat, și în urma discuțiilor cu echipa care voia să-l cumpere, a făcut testul medical și i-au găsit o problemă și a trebuit să se opereze și l-am pierdut și pe el.

Deci am pierdut jucători care erau de bază. Și nu numai asta, au fost și multe meciuri egale, la limită, și nu vreau să discut, o iau ca pe o experiență.

Ce m-a deranjat e felul în care am fost demis, mai era un singur meci din campionatul regulat și pe care l-au și pierdut, deci putea să se ia o decizie după acel meci. Asta m-a deranjat, restul, să fie sănătoși!”, a spus Mircea Rednic, într-un interviu eveniment acordat pentru PlaySport.ro.

17 meciuri a stat Mircea Rednic pe banca Viitorului Constanța
17 meciuri a stat Mircea Rednic pe banca Viitorului Constanța

Despre relația cu Gică Hagi

Referitor la relația dintre el și Gică Hagi, Mircea Rednic spune că ultima colaborare nu a influențat în niciun mod lucrurile:

Nu, am rămas în relații. N-are nicio legătură relația noastră. El e patron, el a decis, n-am ce să… N-a fost să fie și gata”, a mai spus tehnicianul.

Demis de ziua lui pentru a treia oară

Pe 9 aprilie a împlinit Mircea Rednic 59 de ani. Fix cu o seară înainte, el a stat ultima oară pe banca Viitorului Constanța, în înfrâgerea 1-2 cu Poli Iași. Ulterior, a fost anunțat că a fost demis:

Da, s-a mai întâmplat, nu-i problemă, dar de asta zic, mai era un singur meci, putea să se ia o decizie după aia, pentru că el știe foarte bine cum s-au pierdut meciurile alea, am avut 7 jucători lipsă, dintre care vreo 4 cu Covid, doi accidentați, și meciul cu Botoșani, și meciul cu Iași, și am fost nevoit să folosesc mulți jucători tineri. În fine, eu asta o iau ca pe o experiență, dar m-a deranjat felul, decizia care s-a luat, mai erau trei zile, nu murea nimeni. Și s-a adeverit că nici ei n-au câștigat meciul ăla, după aia. Nu murea nimeni dacă mai era un meci”, a încheiat Mircea Rednic.

Strategia secretă a lui Gică Hagi îi are în vizor pe oamenii „renegatului” Mircea Rednic. De ce și-a dat Regele oamenii afară.