Ruptură definitivă între Mirel Rădoi și frații Becali! De la ce a plecat conflictul între selecționer și cei doi impresari

Simion Andrei / 03.04.2021, 12:57
Ruptură definitivă între Mirel Rădoi și frații Becali! De la ce a plecat conflictul între selecționer și cei doi impresari

Război total între Giovanni Becali și Rădoi! Fostul agent îl pulverizează pe selecționerul care a deranjat, denunțând în toamnă o tentativă de mituire    ”Sunt oameni care ar da bani ca să ajungă la națională anumiți jucători!”

Ruptură definitivă între Mirel Rădoi și frații Becali! De la ce a plecat conflictul

Eșecul de la Erevan continuă să facă valuri, iar România fotbalistică se împarte acum în două. În timp ce publicul, plus câțiva selecționeri cu rezultate, precum Pițurcă sau Iordănescu, îi țin partea lui Mirel Rădoi, există o parte care-l mitraliază la foc automat pe selecționer.
Fostul impresar Giovanni Becali, acum doar consultant fiindcă pedeapsa din Dosarul Transferurilor nu-i permite încă să lucreze în fotbal, l-a desființat pe Rădoi într-o intervenție la Telekom Sport.

„Pentru mine, discursul de la final e un adio către jucători! Nu mi-a plăcut nici ce a făcut după ce a scăpat de virus, mi s-a părut aşa, pentru marketing. Nu ştiau jucătorii că vine Rădoi? Părerea mea e că s-a exagerat. Dar el are un discurs excelent. N-are nevoie de licenţă PRO, vorbeşte ca un savant. Mai frumos ca antrenori consacraţi. Dar una e să vorbești, alta e să practici. Mulţi poate nu înţeleg limbajul lui, chiar şi pe mine mă învolbura puţin aşa. Zic «Mă, ăsta de ce mai are nevoie de licenţă Pro la cum vorbeşte?» Dar, pare un funcţionar, nu un practicant!”, s-a pornit asupra antrenorului, în stilu-i caracteristic, Giovanni Becali.

Ruptura definitiva intre Mirel Radoi si fratii Becali! De la ce a plecat conflictul
Ruptura definitiva intre Mirel Radoi si fratii Becali! De la ce a plecat conflictul

”Trebuia să-și dea demisia după baraj!”

Giovanni, vărul nașului de cununie al lui Rădoi, este unul dintre partizanii ideii cum că zilele lui Mirel Rădoi la cârma echipei naționale ar trebui să se încheie.

A venit şi ne-a încântat pe toţi, dar problema e la rezultate. Pentru mine, experimente la echipa naţională nu se fac niciodată la meciuri oficiale. Rădoi, continuând aşa, îşi face rău carierei! Cred că trebuia să-şi da seama când a pierdut cu Islanda. Erau două meciuri accesibile la baraj, mulţi ne-au considerat favoriți. Dacă era deştept, după meciul cu Islanda trebuia să-şi dea demisia. A crezut în echipa asta, dar nu a reuşit să facă ce şi-a propus cu ea. Victoria cu Macedonia de Nord nu am meritat-o. Cu Germania puteam pierde cu 4-0, 5-0. Am fost conduşi cu Armenia de 1-0, a venit Dumnezeu şi ne-a dat la două faze nelucrate. Trebuia să ţinem de 2-1”, a atacat fostul agent de jucători, cu o furie considerată exagerată la adresa selecționerului. Exagerată și suspectă.

50.000 de euro pentru un jucător convocat?

Furia lui Giovanni Becali la adresa lui Rădoi pare bine țintită. Și ceea ce este cert e că vărul lui Gigi Becali, care nașul de cununie al lui Rădoi, și actualul selecționer nu-și mai vorbesc de ceva timp, spun surse apropiate celor doi. Ba mai mult, ar exista în tot acest război șicane, discreditări, amenințări indirecte.

Iar asta se poate lega foarte lejer cu situația din toamna anului trecut, când selecționerul a devoalat o presupusă tentativă de mituire a sa la naționala de tineret, amenințând, chiar la un moment dat, că va face dezvăluiri concrete, cu nume și prenume, lucru care nu s-a mai întâmplat. Dar care a avut darul de a-i înverșuna pe cei asupra cărora a planat ulterior suspiciunea.

„A fost oarecum un zvon, când eram la tineret, în care cineva a încercat oarecum. I-am zis că sunt de acord, ‘pentru 50.000 de euro o să îți iau jucătorul, dar să știi că în secunda 2 după ce mi-ai adus banii, poliția e la ușă! Au încercat să spună prin anumite persoane, să ajungă la urechea mea, că sunt în stare anumiți oameni să dea bani, dacă ajung anumiți jucători la echipa națională. Acolo, în sistemul ăsta ne-am învârtit. Cine și-a putut închipui că poate veni cu orice sumă la mine și să creadă că voi chema un jucător? Ce aș vrea să mai încerce cineva cu mine, apoi să dea cu subsemnatul”, a aruncat Rădoi bomba la Telekom Sport.

Coincidența face ca exact în acea perioadă, imediat după cele trei meciuri pierdute de Rădoi cu naționala mare, cel mai aprig contestatar era chiar nașul Gigi Becali, care-i reproșa faptul că nu i-a convocat la lot pe jucătorii FCSB-ului, Dennis Man și Florin Tănase.