S-a aflat ce a făcut Ion Țiriac după moartea lui Nicolae Ceaușescu: „Eu doar am plătit un milion”

Moldoveanu Camelia 23.11.2021, 10:32
S-a aflat ce a făcut Ion Țiriac după moartea lui Nicolae Ceaușescu: „Eu doar am plătit un milion”

Ion Țiriac a făcut un gest surprinzător imediat după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Omul de afaceri s-a făcut remarcat la câteva luni de la căderea comunismului. El a plătit o sumă uriașă pentru tenis.

Gestul surprinzător făcut de Ion Țiriac după moartea lui Nicolae Ceaușescu

Omul de afaceri a povestit ce decizie a luat imediat după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Se pare că Ion Țiriac a salvat în ultimul moment Cupa David, turneul neavând unde să se desfășoare. El a plătit un milion de mărci pentru ca Arena Progresul să fie renovată în cel mai scurt timp.

În 1990 am venit în țară în februarie și cei de la federație spuneau «nea Ioane, nea Ioane, n-avem unde să jucăm Cupa Davis». Faimosul nostru Progresul era o paragină din toate punctele de vedere.

Englezii nu au vrut să vină să joace, au zis că ne reclamă la ITF… Ori jucăm la ei, ori nu mai vin. Și era un trust de construcții, Carpați… I-am întrebat în cât timp pot reface baza. Au zis că o lună, ca să fie siguri că iese totul cum trebuie. A costat un milion de mărci. Eu n-am avut niciun merit, eu doar am plătit.”, a mărturisit Ion Țiriac într-un interviu pentru Pro TV, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Meciul dintre România și Marea Britanie s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-3.

„Cină regală, cu cel mai fin caviar”

Neli Harman, fostul corespondent de tenis pentru The Times, a vorbit și el despre Cupa Davis de la București, în 1990. Jurnalistul n-a putut uita cina pregătită de către Ion Țiriac pentru vizitatori.

Îmi amintesc cum a organizat partidele de Cupa Davis de la București, în 1990, în săptămânile febrile ce au urmat morții lui Ceaușescu.

Ne-a invitat pe toți la o cină regală, cu cel mai fin caviar din Marea Neagră, fiind ofensat teribil când echipa britanică i-a comunicat că avea să rămână la hotel și să mănânce fasolea pe care și-o adusese de la Londra”.

Ion Țiriac preferă sarmale și mămăligă la toate evenimentele importante

Cu toate că are o avere impresionantă și își permite orice delicatesă, Ion Țiriac este mereu cu gândul la sarmale, mămăliguță și mici. Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej ideal pentru a se bucura de mâncărurile tradiționale.

Nu poţi să te duci undeva fără să te gândeşti la sarmale şi la mămăligă. Adică n-ai cum! Cu tot respectul pentru foie gras şi caviar sau Dom Perignon… Nu, nu! Prefer sarmale, mămăligă, mititei, cozonacii cum îi facem noi. Acum vin aceste Sărbători şi fiţi atenţi, aveţi grijă!”, a mai spus Ion Ţiriac

Urmăriți Playsport.ro și pe