S-a aflat motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mică decât Ioniță și Fatai! Norocul său că nu știe bine românește!

Marian Cărăvan / 28.04.2021, 14:55
S-a aflat motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mică decât Ioniță și Fatai! Norocul său că nu știe bine românește!

Pe 9 aprilie, Ioniță, Fatai și Seto au fost suspendați oficial pentru dopaj! Agenția Națională Anti-Doping a decis sancțiunile celor trei jucători de la Astra Giurgiu. Cei trei au apelat la tratamente injectabile cu vitamine și minerale, folosind dozaje mult mai mari decât permite regulamentul. Japonezul Takayuki Seto a primit o suspendare mai mică decât ceilalți doi colegi ai săi. Iar acum s-a aflat motivul.

Motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mică decât Ioniță și Fatai

Dacă Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au primit câte un an de suspendare, în schimb japonezul Takayuki Seto are de ispășit o suspendare de 8 luni. În cazul celor trei, suspendarea curge de la 30 septembrie 2020. Cum s-a ajuns ca pedepsele de suspendare să nu fie la fel pentru cei trei fotbaliști ai Astrei. Acum s-a aflat motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mică decât Ioniță și Fatai. Japonezul de la Astra nu a înțeles bine termenii din limba română atunci când a apelat la terapia intravenoasă. Norocul său a fost că nu știe bine românește.

În Motivarea deciziei de suspendare se arată că „Seto Takayouki, cu dificultăţi în percepţia celor petrecute la Clinica Cronos Med şi cu un mod precar de a comunica în limba română – constatat la audierea din 05.04.2020 – a avut numai reprezentarea că ajută pentru „reclamă” pe soţia colegului, iar gradul său de vinovăţie este mai redus decât al celorlalţi doi sportivi, în opinia Comisiei”, informează digisport.ro.

S-a aflat motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mica decat Ionita si Fatai
S-a aflat motivul pentru care Seto a primit o suspendare mai mica decat Ionita si Fatai

Cum au fost depistați cei trei jucători de la Astra

În luna septembrie 2020, Agenția Națională Anti-Doping a intrat în posesia unor fotografii. În acestea, apăreau niște bărbați, despre care se spunea că sunt fotbaliști, ce efectuau tratamente intravenoase cu vitamine și minerale. În urma cercetărilor, s-a aflată că era vorba despre Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.

Clinica unde au fost fost realizate pozele a dorit să-și promoveze produsele pe rețelele de socializare, însă n-a ținut cont și de repercusiuni. Așa s-au descoperit fotografiile pe mâna celor de la ANAD. Regulamentul Agenției Mondiale Anti-Doping interzice clar astfel de practici, mai ales când este depășit dozajul.

Se consideră ca fiind încălcarea regulamentului WADA orice perfuzii intravenoase și/sau injecții cu mai mult de 100 ml pe o perioadă de 12 ore, cu excepția celor primite în mod legitim în cursul tratamentelor spitalicești, procedurilor chirurgicale sau investigațiilor clinice de diagnostic, se specifică în regulamentul WADA.

Pus în fața faptului împlinit pe 14 ianuarie 2021, în fața Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Alexandru Ioniţă a recunoscut că erau folosite, la fiecare şedinţă de perfuzii, câte două flacoane a câte 100 de miligrame de vitamine şi minerale. Peste orice limită permisă de WADA. La câteva luni distanță, Ioniță s-a sucit, declarând că a fost obligat să recunoască o vinovăție pe care nu o avea.

După ce s-au aflat aceste informaţii, ANAD a mers la clinica privată pentru mai multe cercetări. Între timp, pozele cu cei trei fotbalişti au fost şterse de pe pagina de Facebook a clinicii.