S-a aflat! Suma reală plătită pe Man e mult mai mică de 15 milioane de euro! Ce clauze incredibile are în contract

Mihai Cheles 29.01.2021, 09:11
S-a aflat! Suma reală plătită pe Man e mult mai mică de 15 milioane de euro! Ce clauze incredibile are în contract

Gigi Becali se mândrește că a realizat din nou cel ma scump transfer din fotbalul românesc, dar omite să recunoasă un detaliu. Suma reală plătită pe Man este mult mai mică de 15 milioane de euro.

Suma reală plătită pe Man e mult mai mică de 15 milioane de euro! Ce clauze incredibile are în contract

Dennis Man (22 de ani) s-a transferat în Serie A, la Parma, asta după ce Gigi Becali și-a călcat pe orgolii. A renunțat la garanția bancară, dar și la pretențiile financiare pe care le-a avut inițial.

Cel mai bun marcator din Liga 1 a plecat, de fapt, pentru 13 milioane de euro, nu 15. Din aceste 13 milioane, două vor fi virate în momentul în care jucătorul va bifa unele borne, anunță Gazeta Sporturilor. Astfel, FCSB va obține doar 11 milioane pentru Man acum, într-o singură tranșă. Iată ce clauze au fost stabilite între FCSB și Parma, în privința transferului lui Man:

  • 500.000 de euro ajung la FCSB când Parma se califică în cupele europene în următoarele patru sezoane.
  • 500.000 de euro primește FCSB când Parma termină un sezon în primele opt din Serie A.
  • 500.000 de euro vor fi virați către FCSB când Man va marca 15 goluri în Serie A, până în 2023.
  • 500.000 de euro pentru FCSB, dacă Dennis Man va marca 25 de goluri în Serie A până în iunie 2025.

Sunt șanse minime ca aceste criterii să fie îndeplinite prea curând. Actualmente, principala grijă a Parmei este salvarea de la retrogradare. Nicidecum lupta pentru ocuparea unui loc de cupele europene.

Cele două borne care țin strict de fotbalist, marcarea a 15 și a 25 de goluri, se pot îndeplini doar dacă are un debut excelent la Parma, iar sezonul viitor menține o linie la fel de bună. Cu un joc de excepție al lui Man, Gigi Becali poate începe să colecteze, încet, dar sigur, și celelalte două milioane de euro.

Dennis Man, cel mai scump jucător vândut vreodată din Liga 1

Chiar și așa, cu cele 11 milioane de euro primite, Dennis Man rămâne pe prima poziție în clasamentul jucătorilor din Liga 1 vânduți în străinătate. Acesta îi întrece pe Nicolae Stanciu – 9,8 mil. E la Anderlecht, Valentin Mihăilă – 8,5 mil. E la Parma, Vlad Chiricheș – 8.5 mil. E la Tottenham sau Alexandru Mitriță – 8 mil. E la New York City.

S-a aflat! Suma reală plătită pe Man e mult mai mică de 15 milioane de euro! Ce clauze incredibile are în contract

Gigi Becali rămâne cu mai puțin de 10 milioane de euro din transferul lui Man

Pe lângă faptul că suma reală pentru Man este mult mai mică, Gigi Becali mai pierde alți 1,2 milioane de euro. Patronul celor de la FCSB nu a reușit să cumpere și cele 15% procente pe care le mai deținea UTA dintr-un viitor transfer al lui Man, ci doar 4%. Astfel, arădeni au rămas cu  11% din cele 11 milioane de euro. Adică 1,2 milioane de euro. Banii vor fi virați curând către formația din Liga 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe