S-a anunțat brigada de arbitri care va oficia finala Cupei României. Alegere ciudată pentru Sepsi – FC Voluntari

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.05.2022, 21:27
S-a anunțat brigada de arbitri care va oficia finala Cupei României. Alegere ciudată pentru Sepsi – FC Voluntari

Finala Cupei României dintre Sepsi și FC Voluntari va fi arbitrată de o brigadă condusă de Sebastian Colțescu. El va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe. Arbitrul de rezervă pentru partida care se va juca pe Stadionul Rapid din Capitală va fi George Găman, în vreme ce observatori vor fi Irina Mîrț și Octavian Goga.

Sebastian Colțescu va arbitra finala Cupei României dintre Sepsi și FC Voluntari

Anunțul a fost făcut de Comisia Centrală a Arbitrilor pe site-ul oficial. Această delegare este surprinzătoare prin prisma faptului că toată lumea se aștepta ca Istvan Kovacs să fie alesul CCA pentru acest meci. Se pare însă că s-a decis ca acesta să aibă mai mult timp de odihnă înaintea finalei Conference League dintre AS Roma și Feyenoord, pe care o va arbitra miercuri, 25 mai, la Tirana.

Totuși, alegerea lui Sebastian Colțescu pentru meciul dintre Sepsi și FC Voluntari poate fi explicată cu multe argumene solide. Marius Avram, fostul arbitru FIFA, a explicat recent că, pe lângă experiența sa foarte vastă, Colțescu a făcut și un sezon extrem de bun.

Colțescu are o carieră foarte frumoasă. El are cel mai mare număr de meciuri, 342, deci gândiți-vă de câte sute de ori omul ăsta a intrat pe teren în Liga 1. La el, meciurile au oscilat între extraordinar de bune și cu decizii fenomenale și uneori se întâmplă ceva și are loc un click undeva și se întâmplă ceva inimaginabil. Sezonul acesta a demonstrat constanță, a arbitrat meciuri grele”, a spus Marius Avram potrivit ProSport.

Cu cine ține Sebastian Colțescu din Liga 1

La finalul anului trecut, Sebastian Colțescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport, în care a dezvăluit, printre altele, că este fan al ambelor echipe din Craiova, orașul său natal, care evoluează în prezent în Liga 1.

Dincolo de echidistanță, eu cred că am și curaj. De aceea îți spun că am fost și sunt fan AC Milan și Barcelona din fotbalul internațional. Iar din fotbalul românesc, sunt fanul Craiovei, orașului meu de suflet. Asta înseamnă că atât al FCU, cât și al Universității. Că probabil asta urma să mă întrebi!”, a spus arbitrul.

De asemenea, el a vorbit și despre cât de mult îi ocupă meseria pe care o practică din viața personală. În acest sens, a explicat că, din punctul său de vedere, există doar o sarcină mai grea decât cea de arbitru.

„Arbitrajul a fost viața mea și, chiar dacă uneori viața pare nimic, nimic nu e mai frumos și mai presus decât viața! Aceasta ar fi fraza. Eu cred că, în zona fotbalului, un singur lucru e mai greu decât să fii un arbitru de top: să ai o căsnicie perfectă! Ca să ai asta azi, înseamnă fie să fii binecuvântat de Dumnezeu cu un suflet-pereche, fie să faci compromisuri și sacrificii uriașe. Am început fraza spunând că arbitrajul a fost viața mea. Asta pentru că, de când s-a născut fiica mea Sara, ea este viața mea, motivația zilnică și sensul existenței mele”, a mai spus Sebastian Colțescu.