S-a găsit vinovatul pentru dezastrul Germaniei la Campionatul Mondial. A fost pus pe liber în această dimineață

Ștefănescu Dragoș 06.12.2022, 15:40
S-a găsit vinovatul pentru dezastrul Germaniei la Campionatul Mondial. A fost pus pe liber în această dimineață

Germania a părăsit Cupa Mondială din Qatar încă din faza grupelor. Acest eșec usturător a produs un adevărat cutremur în cadrul Federației germane. Primul nume greu care a avut de suferit după această rușine este Oliver Bierhoff. Directorul sportiv al ”Mannschaftului” a fost demis în cursul zilei de marți.

Oliver Bierhoff, principalul vinovat pentru eșecul Germaniei. Fostul mare fotbalist a fost demis

Germania era considerată una dintre echipele favorite la accederea în fazele finale ale Cupei Mondiale din Qatar. ”Die Mannschaft” a făcut parte din Grupa E, alături de Japonia, Spania și Costa Rica. În mod surprinzător, germanii au ratat calificarea în optimile competiției. Echipa lui Hansi Flick a terminat pe locul trei în grupă, cu o înfrângre, un rezultat de egalitate și o victorie.

Această contraperformanță a produs un adevărat cutremur în cadrul echipei Germaniei. Prima măsură drastică luată de Federația germană este rezilierea contractului lui Oliver Bierhoff. Acesta era directorul sportiv al naționalei încă din anul 2004. Fostul mare internațional este considerat vinovat pentru eșecurile rușinoase ale Germaniei de la Mondialele din 2018 și 2022.

După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a transmis Oliver Bierhoff prin intermediul unui comunicat.

Cine îi va lua locul lui Bierhoff. Jurnaliștii germani și-au ales favoritul

După demiterea lui Oliver Bierhoff, în presa din Germania au apărut imediat zvonuri referitoare la numirea noului director sportiv. Bild susține că fostul mare internațional german Matthias Sammer ar fi alegerea perfectă pentru acest post.

El a demonstrat deja că poate stimula antrenorii la performanță maximă în cel mai scurt timp posibil. În 2012, FC Bayern era în ruină. Pierduse titlul, Cupa Germaniei și Liga Campionilor.

Antrenorului Heynckes i s-a permis să rămână, Sammer ca nou director sportiv a fost completarea ideală. Rezultatul? Tripla un an mai târziu. Dacă DFB îl convinge să vină e soluția ideală. Peste 18 luni avem Euro la noi acasă!”, au titrat jurnaliștii germani.

Presa internațională, uluită după eșecul Germaniei cu Japonia

Germania a pierdut neverosimil înfruntarea cu Japonia, scor 1-2, de la Cupa Mondială din Qatar. Nimic nu anunța acest început dezastruos pentru trupa lui Hansi Flick.

Uluiți de acest eșec, junaliștii de la Bild au titrat sugestiv la finalul partidei:„Germania începe cu un dezastru”. De asemenea, ei au făcut o paralelă între acestă înfrângere și ce s-a întâmplat la Cupa Mondială din 2018, din Rusia. Atunci, naționala Germaniei, pregătită de Joachim Low, a fost eliminată încă din faza grupelor, în urma unei înfrângeri cu Mexic, scor 0-1.

Dezastrul amintește de turneul amar din Rusia 2018, unde Germania a pierdut cu 0-1 în fața Mexicului și a fost eliminată pentru prima dată din faza grupelor”, au notat jurnaliștii germani.

Înfrângerea Germaniei a fost analizată și de presa din Marea Britanie. Daily Mail a apreciat că acest rezultat reprezintă o umilință pentru echipa lui Hansi Flick.

Germania umilită! Un alt șoc la Cupa Mondială, unde Japonia a revenit după un penalty în prima repriză și a învins puternica echipă a Germaniei, 2-1, exact așa cum a făcut Arabia Saudită împotriva Argentinei”, au scris britanicii.

Urmăriți Playsport.ro și pe