S-a săturat de chinezi. Olăroiu e ca și plecat de la Jiangsu Suning după ce a cucerit titlul

Mihai Cheles 18.01.2021, 22:46
S-a săturat de chinezi. Olăroiu e ca și plecat de la Jiangsu Suning după ce a cucerit titlul

Paradoxal, după cel mai bun sezon din istoria clubului, totul pare să se năruie la Jiangsu Suning. Patronii chinezi s-au bucurat la maximum de succes, însă acum, subit, prioritățile li s-au schimbat.

Olăroiu e ca și plecat de la Jiangsu Suning după ce a cucerit titlul

„The Sports Daily” anunța, zilele trecute, că gruparea chineză are mari probleme cu lichiditățile. Primii care au de suferit sunt jucătorii și staff-ul tehnic. Conform jurnaliștilor, nu ar fi fost virate salariile pe ultimele trei luni din 2020, nici jucătorilor, nici staff-ului. În plus, nu au fost virate nici bonusurile pentru câștigarea campionatului, care ar însuma aproximativ 3 milioane de euro.

Astfel, Cosmin Olăroiu, dar și jucătorii săi, sunt pregătiți să apeleze la comisiile de la FIFA pentru recuperarea banilor, stipulați toți prin contracte.

Colac peste pupăză, după cel mai strălucitor sezon din istoria clubului, Cosmin Olăroiu a primit o ofertă de …micșorare a salariului. Lucru refuzat din start de reputatul tehnician român. În plus, acesta le-ar fi reproșat chinezilor că l-ar fi lăsat să plece pe brazilianul Alex Teixeira, însă nu au adus nimic în schimb.

Contracte neplătite și la Inter Milano

Nu mai este niciun secret faptul că grupul Suning întâmpină probleme financiare. Patronii clubului din Jiangsu sunt și patronii celor de la Internazionale Milano. Chiar dacă formația italiană este pe cai mari în Serie A, jucătorii nu și-ar fi primit salariile pe ultimele luni.

Inter chiar ar putea să piardă puncte în clasament, la mijlocul lunii februarie, dacă nu vor plătit salariile pe lunile iulie și august 2020, trecute cu titlul de amânare, în septembrie 2020, dar care nu au mai fost achitate niciodată.

Grupul BC Partners, favorit să preia pe Inter

Grupul englez BC Partners este favorit să preia pe Internazionale Milano în perioada imediat următoare. Aceștia vor vira chinezilor 900 de milioane de euro, dar își vor asuma și datoriile clubului, de alte 750 milioane de euro.

BC Partners este favorită în fața suedezilor de la EQT și singaporezilor de la Temasek Holding, alte două entități care s-au interesat de Inter în această perioadă.

BC Partners chiar a primit din partea chinezilor o procură prin care întâietate la negocierile privind vânzarea clubului milanez.

Dacă tranzacția se va realiza, grupul Suning va avea din nou lichidități. Astfel, și își poate îndrepta din nou atenția către gruparea antrenată, încă, de Cosmin Olăroiu. Asta dacă nu va fi prea târziu, iar Oli va cere rezilierea contractului.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe