S-a săturat Simona Halep și a izbucnit în conferința de presă de la Wimbledon: „Nu vreau să mă opresc!”

Octavian Vasilescu / 27.06.2022, 09:55
S-a săturat Simona Halep și a izbucnit în conferința de presă de la Wimbledon: „Nu vreau să mă opresc!”

Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA) a susținut o conferință de presă înaintea debutului la Wimbledon 2022. În primul tur, românca se va duela cu Karolina Muchova (25 de ani, locul 82 WTA).

Halep este foarte încrezătoarea înaintea debutului la Wimbledon, al doilea turneu de Grand Slam la care participă alături de antrenorul Patrick Mouratoglou. Românca va juca marți contra Karolinei Muchova.

Ce a spus Halep înaintea debutului la Wimbledon

Nu vreau să mă opresc. Nu mă gândesc la asta. Simt că pot mai mult. Pot fi o persoană mai bună, o jucătoare mai bună, aşa că abia aştept. Mă simt bine. Sunt încrezătoare. Am avut meciuri bune săptămâna trecută pe iarbă. Însă pe iarbă nu se ştie niciodată.

Ştiu că ea joacă foarte bine. O cunosc foarte bine. Va fi o provocare mare. Nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că îmi voi da timp pentru a deveni cât mai bună posibil. Anul trecut a fost cel mai dificil”, a spus Simona Halep, la conferința de presă.

Simo a triumfat la Wimbledon în 2019. În acel an, românca a învins-o pe legendara Serena Williams în finală, scor 6-2, 6-2. A fost al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Halep în cariera sa, după Roland Garros 2018.

Acum, Halep revine la Wimbledon după o pauză de doi ani. În 2020, turneul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. În 2021, Simona a fost accidentată la coapsă și nu s-a înscris pe tablou.

Adversarele jucătoarelor din România în primul tur

Luni vor debuta la Wimbledon două românce, Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 32 WTA) și Irina Begu (31 de ani, locul 43 WTA).

Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA), Gabriela Ruse (24 de ani, locul 55 WTA), Ana Bogdan (29 de ani, locul 109 WTA), Irina Bara (27 de ani, locul 121 WTA) și Mihaela Buzărnescu (34 de ani, locul 126 WTA) vor debuta marți. Toate vor lua startul în turul inaugural.

Turneul de la Wimbledon are loc în perioada 27 iunie – 10 iulie. În acest an nu vor fi acordate puncte la All England Club. ATP și WTA au luat această decizie după ce sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis la Wimbledon, ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina.

Iată programul româncelor din primul tur:

  • Simona Halep – Karolina Muchova
  • Irina Bara – Chloe Paquet
  • Ana Bogdan – Dayana Yastremska
  • Gabriela Ruse – Coco Gauff
  • Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk
  • Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic
  • Irina Begu – Ekaterine Gorgodze