S-au năruit speranțele pentru Simona Halep. Cine va judeca faptele cazului de dopaj în care este implicată românca

Catinca Giosanu 10.11.2022, 16:50
S-au năruit speranțele pentru Simona Halep. Cine va judeca faptele cazului de dopaj în care este implicată românca

Simona Halep a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a picat un test anti-doping la US Open 2022. Jucătoarea română de tenis își așteaptă judecata în procesul de dopaj. Cine va judeca faptele cazului de dopaj în care este implicată constănțeanca.

Detalii noi despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep și-a pregătit din timp apărarea, în condițiile în care TAS a primit deja contestația formulată de dubla campioană de Grand Slam. Mai mult, se pare că sportiva născută la Constanța ar fi solicitat urgentarea derulării procedurilor.

Halep va fi audiată prima dată de Sport Resolutions, un tribunal londonez independent care analizează toate cazurile de dopaj din tenis. Arbitrii care o vor judeca pe marea noastră campioană sunt persoane independente cu experiență în zona de sport și de anti-doping sau somități științifice.

Potrivit Prosport, toți arbitrii care o vor apăra pe Simona Halep sunt independenți față de cele două părți. Niciunul nu are vreo legatură cu ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) sau cu fiica lui Stere Halep. În plus, ei se numără printre cei mai tari experți mondiali în domeniile lor de excelență.

Cine o va judeca pe campioana noastră

Aceeași sursă arată că Simona Halep s-a inspirat de la Ilie Năstase, care a fost anchetat și suspendat de “Sport Resoultions”.

Halep urmează exact strategia adoptată de Năstase care, de exemplu, la apel, a fost consiliat și reprezentat de 6 experți ai firmei de avocatură “PeliFilip” (Cristina Filip, Mihnea Săraru, Eliza Baias, Ana Pantilica și Carina Vermesan).

Halep a adoptat încă o tactică a apărării care a fost “as în mâneca” lui Năstase: Ilie a dublat reprezentarea juridică asigurată de “PeliFilip” în fața “Sport Resolutions” cu Jane Mulcahy (Queen’s Counsel) si Tom Cleaver, avocați pledanți specializați în dispute sportive ai Blackstone Chambers of Barristers.”, mai arată sursa citată.

Avocatul care o va audia pe Simona Halep: ”Probele nu sunt nominale”

Fanii Simonei Halep au lansat tot felul de variante pompieristice și fără legătură cu realitatea după ce în organismul româncei s-a găsit substanța Roxadustat.

Printre ipotezele lansate de așa ziși ”experți” a fost și cea conform căreia probele date de fosta lideră mondială ar fi fost manipulate intenționat, pentru o posibilă contaminare ulterioară.

Unul dintre judecătorii-experți de la Sport Resolutions a explicat că o astfel de variantă este imposibilă.

Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urină prelevată la US Open. Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu au avut că ea aparține lui Halep.”, a declarat avocatul Dan Mihai, conform sursei menționate mai sus.

Jucătoarea care a luat titlul la Roland Garros și la Wimbledon poate primi o suspendare de patru ani în cazul în care nu va reuși să își dovedească nevinovăția în scandalul dopajului.

Urmăriți Playsport.ro și pe