Salvatorul României, Florin Niță, probleme la echipa de club. Portarul român nu mai prinde primul 11

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 22:22

Florin Niță (34 de ani) are probleme la echipa de club, unde antrenorul l-a trecut pe banca de rezerve. La duelul cu Rangers din Europa League, în locul lui Niță a fost titularizat Dominik Holec (27 de ani), care în acest sezon a mai apărat într-un singur meci.

Florin Niță a ajuns pe banca de rezerve. Probleme la echipa de club pentru salvatorul României

Sparta Praga a încasat o înfrângere usturătoare în ultima etapă din Cehia, scor 0-4 în deplasare cu Slovacko, iar în urma acestui eșec Florin Niță are primele probleme la echipa de club în acest sezon.
Salvatorul României a fost titular incontestabil în ultimul an la Sparta Praga, însă după eșecul cu Slovacko postul său se clatină serios.
Florin Niță a fost trecut pe banca de rezerve, iar în duelul cu Rangers din Europa League a apărat Dominik Holec. În vârstă de 27 de ani, Holec a mai apărat într-un singur meci în acest sezon. Este vorba despre un duel de Cupă cu Teplice, câștigat de Sparta Praga cu 2-0 pe 27 octombrie.

Titularizarea în Europa League l-a surprins inclusiv pe rivalul lui Niță, care a recunoscut că nu se aștepta:

Am aflat în ziua meciului și am fost șocat”, a spus Dominik Holec, despre surpriza plăcută pe care i-a făcut-o antrenorul Pavel Vrba.

Holec nu s-a descurcat tocmai bine în duelul cu Rangers și a încasat două goluri din cele 5 șuturi expediate de scoțieni pe poarta sa. În acest context, rămâne de văzut ce va decide tehnicianul de la Sparta Praga pentru următorul meci din campionat.

Florin Niță era anunțat titular de presa din Cehia. „O surpriză imensă!”

Se pare că nu doar Dominik Holec a fost surprins de decizia antrenorului său. Toată Cehia se aștepta ca Florin Niță să fie titular, având în vedere sezonul bun pe care l-a reușit. Din 23 de meciuri jucate în toate competițiile, Niță a reușit să termine de 9 ori fără să primească gol. De asemenea, de multe ori el a fost decisiv și a salvat puncte importante pentru echipa sa.

O imensă surpriză. Dacă Sparta era sigură de un post în actuala stagiune, atunci acela era cel al portarului. Fără Niță, ar fi fost cu siguranță mai rău”, au scris cehii de la Blesk, surprinși de trecerea lui Niță pe banca de rezerve.

Antrenorul Pavel Vrba a încercat să își motiveze decizia după meci și a spus că a vrut să îi ofere o șansă și goalkeeperului de rezervă:

Am simțit că trebuie să-i dau o șansă și altui portar. Holec a jucat foarte bine. Sunt mulțumit de prestația lui”, a spus Vrba, la scurt timp după eșecul cu Rangers.

Vestea că Florin Niță și-ar putea pierde postul de titular are ecou și în vestiarul echipei naționale. Niță a fost unul dintre cei mai buni „tricolori” în precedenta campanie de calificări și este unul dintre preferații fanilor. De asemenea, el a rămas titular incontestabil la echipa națională după retragerea lui Ciprian Tătărușanu.

Florin Niță, românul din echipa ideală a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial. Cum arată cel mai bun „11”.