Scandal cu iz penal la o federație din România! Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune

Gabriel Peneș / 12.03.2021, 17:35
Scandal cu iz penal la o federație din România! Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune

Scandal cu iz penal la o federație din România! Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune. Zavera s-a iscat în „curtea” Federației Române de Ciclism, chiar înaintea alegerilor pentru noul ei președinte.

Scandal cu iz penal la federație din România!

Nu e liniște la forul care tutelează ciclismul autohton. Scandal cu iz penal la o federație din România!  Federaţia Română de Ciclism a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Aceasta este îndreptată împotriva membrilor Consiliului de Administraţie, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Scandalul s-a declanșat chiar înaintea alegerii noului președinte al federației. Cel vechi, Eduard Novak, și-a dat demisia la începutul lunii ianuarie. Fostul campion de ciclism al Jocurilor Paralimpice a fost numit, în decembrie, ministrul Tineretului și Sportului în guvernul Florin Cîțu. Iar mâine este programată alegerea succesorului său în fruntea Federației de Ciclism. Dar exact înaintea alegerilor, cinci membri ai Consiliului de Administrație sunt obiectul unei plângeri penale.

Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune

Cei cinci membri incriminați ai Consiliului de Administraţie sunt: Ovidiu Simen, Cătălin Sprânceană, Răzvan Jugănaru, Tudor Geangălă şi Ioan Stoica. Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune, după cum a menționat Traian Goga, Secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism.

La mijlocul lunii februarie 2021, persoanele menţionate care fac obiectul acestei plângeri s-au prezentat la bancă, unde, folosindu-se de un înscris întocmit ilegal, au blocat dreptul reprezentantului legal al Federaţiei Române de Ciclism de a mai efectua operaţiuni bancare. Această acţiune a avut ca şi consecinţă imposibilitatea federaţiei de a opera activităţi financiare prin delegatul său legal Goga Traian Vasile”, se arată în plângerea penală formulată de federație, conform agerpres.ro.

În aceeași plângere de precizează că, întrucât Consiliul de Administrație n-a fost întrunit statutar, acțiunea celor 5 este ilegală. În plus, ea ar fi de natură să înșele banca și de a bloca conturile federației.

Scandal cu iz penal la o federație din România! Acuzațiile sunt: fals, uz de fals și înșelăciune
Eduard Grosu va fi primul ciclist român care va lua startul în Turul Italiei/Sursa foto: Facebook – Eduard Grosu Fan Club

Edi Grosu va fi primul ciclist român care va lua startul în Turul Italiei

Modificarea persoanelor care au acces la serviciile bancare se face prin hotărâre de Consiliu de Administraţie.(…)Dar nu a existat nicio hotărâre a Consiliului de Administraţie în care să se scrie că se schimbă drepturile de semnătură ale împuterniciţilor din partea federaţiei şi, deşi nu a existat această hârtie, banca totuşi a operat modificarea respectivă. Singura explicaţie este că s-a redactat un document fals care a fost prezentat băncii şi banca l-a luat de bun, fără să verifice”, a declarat Secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, Traian Goga, pentru Agerpres.

Traian Goga a mai afirmat că membrii Consiliului de Administraţie au blocat şi plata salariilor angajaţilor. Actualul secretar general al FRC candidează, alături de Alexandru Ciocan, Mariana Macovei şi Szabolcs Sebestyen pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. Alegerile vor avea loc în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri programată mâine dimineață, în Sibiu.

La ora actuală, singurul ciclist român care evoluează la nivel profesionist înalt este Eduard Grosu. Sprinterul originar din Zărnești este component al echipei franceze Nippo-Delko ONE Provence. Grosu va fi primul ciclist român care va participa la Turul Italiei. Ediția din acest an a „ Giro” este programat să se desfășoare între 8 – 30 mai.