Exclusiv. Ilie Năstase sare în ajutorul „fratelui” Ion Țiriac și face afirmații uluitoare: „Nici hârtie igienică nu poate cumpăra din banii aceia. E o nebunie”

Catalan Alexandru / 10.03.2021, 12:11
Exclusiv. Ilie Năstase sare în ajutorul „fratelui” Ion Țiriac și face afirmații uluitoare: „Nici hârtie igienică nu poate cumpăra din banii aceia. E o nebunie”

Ilie Năstase sare în ajutorul „fratelui” Ion Țiriac și face afirmații uluitoare. Ilie Năstase, prieten de-o viaţă cu Ion Ţiriac, nu s-ar mira foarte tare dacă acesta din urmă ar pleca din fruntea Federaţiei Române de Tenis. Revenirea lui Ţiriac în fruntea tenisului românesc s-a produs oficial în iunie 2019, dar de atunci încoace federaţia nu a reuşit încă să-şi recupereze datoriile pe care statul le are de plătit, în ciuda faptului că a fost câştigat definitiv şi un proces în instanţă.

„Sunt foarte multe probleme la Federaţia Română de Tenis. Aproape că aş putea spune că dacă e cineva care chiar le poate rezolva, la cât de multe şi de adânci sunt, atunci doar Ion Ţiriac e acela. În primul rând, problemele legate de buget sunt cele mai importante. Nu ştiu de ce statul român nu vrea să înţeleagă că a venit vremea de a repara ce a stricat”, a declarat Ilie Năstase pentru playsport.ro.

Ilie Năstase sare în ajutorul „fratelui” Ion Țiriac și face afirmații uluitoare

Nasty dezvăluie și motivul pentru care Țiriac a acceptat să preia Federația Română de Tenis.

„Dacă cineva crede că la vârsta şi la banii lui mai are nevoie de nu ştiu ce, atunci se înşală amarnic. Domnul Ţiriac a revenit din pura sa pasiune, din dragostea pentru tenis şi copiii îndrăgostiţi încă de acest sport. Văd că tot spune că nu mai vine nimic după Simona Halep, dar pare că nimeni nu vrea să-l asculte. Aşa suntem noi, românii, îi îndepărtăm pe cei care ne vor binele. Îi dăm la o parte, îi azvârlim, pur şi simplu. Ce, credeţi că Federaţia Română de Tenis e singurul caz? Da de unde! Uitaţi-vă cu atenţie şi veţi avea parte de multe surprize!”, a adăugat acelaşi Ilie Năstase.

Ilie Nastase sare in apararea lui Ion Tiriac
Ilie Nastase sare in apararea lui Ion Tiriac

Fostul număr unu în circuitul ATP mai crede şi că „la câte intrări are omul ăsta peste tot în lume, la diverse organizaţii, ar trebui regândită întreaga relaţie cu Iion Ţiriac, dar cine are urechi să asculte?!”.

Dezvăluiri din interiorul FRT

Pe de altă parte, Ilie Năstase atrage atenţia şi asupra vârstei lui Ion Ţiriac:

„Are şi el o anume vârstă şi or cât de mult ar dori să ajute, toate chestiunile astea mai lasă şi urme după ele. Numai eu ştiu câţi nervi şi-a făcut până acum cu tot felul de poveşti incredibile de la Federaţia de Tenis. Nici măcar hârtie igienică nu se poate cumpăra la federaţie din banii statului!”.

Intervenţia lui Ilie Năstase survine la puţin timp după ce George Cosac, un fost tenismen, dar şi fost preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, a anunţat că Ion Ţiriac ar lua în considerare din ce în ce mai mult să se retragă de la conducerea instituţiei.

„Domnul Țiriac e extrem de dezamăgit. Și-a dorit foarte mult să vină și să ajute, dar nu și-a putut imagina că, într-o Românie a secolului 21, se poate bloca dezvoltarea unor copii. El n-a știut ce se întâmplă în instanță. Au fost zeci de termene în care ne plimbam pe acolo și eram amânați de la un termen la celălalt. Probabil că va demisiona. Chiar mi-a explicat și mi-a zis: «E inadmisibil ce se întâmplă într-o țară democratică, să boicotezi în asemenea hal…», a precizat George Cosac pentru gsp.ro.