Scandal de proporții în Premier League după transferul lui Grealish. ”Ne-a costat 47 de milioane de euro”

Catinca Giosanu 15.08.2021, 22:18
Scandal de proporții în Premier League după transferul lui Grealish. ”Ne-a costat 47 de milioane de euro”

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, s-a arătat nemulțumit de sumele impresionante de bani pe care celelalte echipe din Premier League le cheltuie pe transferuri. În urma declarațiilor făcute de către acesta s-a iscat un scandal de proporții. Responsabil pentru toate acestea ar fi, într-un fel sau altul, Jack Grealish. Odată cu mutarea la Manchester City, fotbalistul de 25 de ani a devenit protagonistul celui mai scump transfer din istoria Premier League, iar asta l-a scos din minți pe Klopp. Un alt oficial a avut însă grijă să îl pună la punct pe fostul fotbalist german.

Pep Guardiola, atacat dur de antrenorul lui Liverpool

Reamintim că Jack Grealish a ajuns pe Etihad pentru 117,5 milioane de euro. Impresionant este faptul că formația lui Guardiola nu are de gând să se rezume la această mutare. Campioana Angliei este dispusă să ofere și mai mulți bani în schimbul lui Harry Kane. Până la 150 de milioane de euro vor englezii să pună pe masa celor de la Tottenham pentru atacantul de 28 de ani.

Klopp nu este de acord cu practicile granzilor din Anglia, care investesc sume imense în transferuri.

Nu știu cum au făcut asta. Ni se permite să cheltuim cât câștigăm. Așa am făcut mereu. Nu putem să ne asumăm anumite riscuri. Nu sunt surprins de puterea financiară de la Chelsea, City sau United. Mereu au găsit o soluție. Nu au limite, noi avem.”, a fost atacul lansat de Jurgen Klopp.

”Dacă are o problemă, de ce nu ne dau în judecată?”

Pep Guardiola a reacționat, după ce rivalul de la Liverpool, Jurgen Klopp, a criticat felul în care Manchester City cheltuie pentru a face transferuri importante.

Care e problema? Avem Fair Play-ul Financiar și dacă alții nu sunt de acord, pot să se ducă la Tribunal să ne dea în judecată. Unii patroni vor să profite de pe urma fotbalului și nu investesc în echipă. Patronul nostru nu vrea niciun fel de profit, așa că investim cât putem.

L-am luat pe Grealish pentru că am vândut de 60 de milioane de lire (n.r.- 70 de milioane de euro), așa că nu am cheltuit decât 40 de milioane de lire sterline (n.r.- 47 de milioane de euro).

Respectăm cu sfințenie regulile. La noi, patronii nu vor să piardă bani, bineînțeles, dar vor să investească, așa că o facem.”, a spus răspicat managerul catalan de la Manchester City, conform Marca.

Nu doar Manchester a realizat mutări impresionante în această perioadă de mercato. Și Chelsea a făcut un transfer important. Campioana Europei l-a achiziționat pe Romelu Lukaku de la Inter pentru 115 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe