Scandal imens în Premier League! Suspiciuni înaintea ultimei etape din cauza a doi jucători de la Liverpool și Manchester City! Obligați sa plătească zeci de milioane de euro

Olteanu Ștefan 20.05.2022, 17:50
Scandal imens în Premier League! Suspiciuni înaintea ultimei etape din cauza a doi jucători de la Liverpool și Manchester City! Obligați sa plătească zeci de milioane de euro

Duelurile Liverpool – Wolves și Manchester City – Aston Villa, care vor decide noua campioană din Premier League, provoacă un scandal imens în Anglia. Presa britanică oferit câteva detalii interesante din tranzacțiile unor jucători și suspectează că Wolves ar putea fi tentată să îi cedeze meciul direct lui Liverpool. Astfel, Manchester City ar avea o presiune în plus.

Jurnaliștii britanici se tem de un posibil „blat” la duelul Liverpool – Wolves. Scandal imens în Premier League: de la ce a pornit totul

Publicația britanică Daily Mail provoacă un scandal imens în Premier League, cu doar două zile înaintea etapei care va decide titlul în Anglia.

Lupta pentru trofeul de campioană se va da între Manchester City și Liverpool, „cetățenii” fiind avantajați înaintea acestei ultime etape. Manchester City conduce Premier League cu un total de 90 de puncte, în timp ce Liverpool este cu un pas în spate, cu 89 de puncte.

În ultima etapă, duminică, de la ora 18:00, Manchester City va primi vizita lui Aston Villa, în timp ce Liverpool va evolua tot pe teren propriu, contra lui Wolves.

Interesant este faptul că Liverpool a realizat recent o tranzacție importantă cu rivala din ultima etapă, iar Manchester City a procedat similar. Este vorba despre Diogo Jota, care în septembrie 2020 a fost vândut de Wolves la Liverpool în schimbul a 45 de milioane de euro. De partea cealaltă, în august 2021, Jack Grealish a fost cedat de Aston Villa la Manchester City pentru 117.5 milioane de euro.

În acest context, jurnaliștii de la Daily Mail au analizat tranzacțiile respective pentru a vedea ce fel de bonusuri includeau. Și surpriza a fost în cazul mutării lui Jota la Liverpool. Potrivit sursei citate, în tranzacția dintre Wolves și Liverpool s-a stabilit o clauză potrivit căreia, dacă Jota câștigă Premier League pe Anfield atunci „cormoranii” trebuie să achite un bonus de „mai multe milioane de lire sterline”, după cum notează Daily Mail.

Cum Wolves nu mai are nicio miză în această ultimă etapă, fiind la 5 puncte în spatele ultimului loc european, „lupii” ar putea fi tentați să se lase învinși de Liverpool pentru a-și mări șansele la încasarea bonusului respectiv.

Liverpool are un as în mânecă și pentru partida Manchester City – Aston Villa: Steven Gerrard!

În cazul celui de-al doilea jucător menționat, respectiv Jack Grealish, englezii spun că tranzacția acestuia de la Villa l-a City nu a inclus niciun bonus de performanță. „Cetățenii” i-au achitat clauza de reziliere, în trei rate egale.

Astfel, Aston Villa nu ar avea motive să se bucure suplimentar dacă Manchester City ar cuceri titlul. În schimb, trupa de pe Villa Park ar putea face tot posibilul să o încurce pe City și asta deoarece pe banca tehnică a ei se află Steven Gerrard, legendă a clubului de pe Anfield.

Dacă e să luăm în calcul și perioada junioratului, Gerrard a petrecut în tricoul lui Liverpool peste 20 de ani. Doar pentru echipa mare a jucat 17 ani, timp în care a adunat 709 meciuri, 185 de goluri și 151 pase decisive.

Retras din cariera de fotbalist în 2017, Gerrard și-a început-o pe cea de antrenor tot la Liverpool. El a fost responsabil la nivel de juniori, după care a făcut pasul la U18 și în cele din urmă a fost promovat la echipa de Youth League.

Ulterior, el a impresionat în prima experiență de principal la Rangers, în Scoția, unde l-a antrenat pe Ianis Hagi. În noiembrie 2021 a revenit în Premier League pentru a semna cu Aston Villa, însă obiectivul său de viitor este cât se poate de previzibil: să o antreneze într-o bună zi pe Liverpool.

Până să vină acel moment special, Gerrard le poate face o bucurie „cormoranilor” dacă o încurcă pe Manchester City, duminică, de la ora 18:00.

Asta ar fi cea mai mare nebunie din istorie! Cum ar putea juca Liverpool și Manchester City un meci suplimentar pentru a fi decisă campioana în Anglia.

Urmăriți Playsport.ro și pe