Scandal imens la Chindia Târgoviște. Jucătorii au refuzat să se mai antreneze sub comanda lui Toni Petrea

George Drafta 19.11.2022, 21:20
Scandal imens la Chindia Târgoviște. Jucătorii au refuzat să se mai antreneze sub comanda lui Toni Petrea

Fotbaliştii antrenaţi de Toni Petrea au ales să reacţioneze după ce conducerea clubului nu le-a achitat restanţele salariale.

Popadiuc & Co au refuzat să se antreneze joi. Atunci când antrenorul programase reunirea echipei după câteva zile de pauză, Primite în urma întreruperii Superligii pentru startul Cupei Mondiale de fotbal. Jucătorii l-au anunţat pe tehnician că nu se vor pregăti. Având în vedere faptul că banii promişi de şefii grupării nu au ajuns încă în conturile lor. Situaţia nu s-a repetat şi vineri, atunci când târgoviştenii au fost convinşi până la urmă de Toni Petrea să se prezinte la antrenamentul programat la baza de la Aninoasa.

Jucătorii Chindiei au trei luni de întârziere la plata salariilor, conform celor de la Gsp. Dar îi doare şi faptul că nu au primit deocamdată primele stipulate în contract pentru îndeplinirea obiectivului din sezonul trecut. Roş-albaştrii au izbutit salvarea de la retrogradare după un baraj dramatic împotriva celor de la Concordia Chiajna.

Dincolo de aceste sume pe care ar trebui să le încaseze, cei de la Chindia ar trebui să mai primească şi 1000 de lei pentru fiecare punct. Însă numai dacă la sfârşitul unei luni se află în afara poziţiilor retrogradabile.

„Într-adevăr, a fost o situație mai grea. Am avut niște probleme financiare, dar controlabile. Săptămâna viitoare, băieții vor primi o mare parte din restanțe. Iar până la finalul lui decembrie sperăm să ajungem cu banii la zi”, a declarat preşedintele Marcel Ghergu, vis-a-vis de problemele acuzate de jucători.

Toni Petrea a oprit protestul jucătorilor Copyright: xRazvanxPasarica/SPORTxPICTURESx
Toni Petrea a oprit protestul jucătorilor Copyright: xRazvanxPasarica/SPORTxPICTURESx

Intervenţie pentru calmarea spiritelor

Auzind de nemulţumirea jucătorilor lui Toni Petrea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-a deplasat la locul de antrenament al echipei pentru a-i asigura pe fotbalişti că problemele se vor rezolva în scurt timp.

„Am mers astăzi la antrenamentele băieților de la Chindia Târgoviște și, împreună cu Toni Petrea și Cristian Țermure, am stat de vorbă cu jucătorii noștri despre situația financiară a clubului. Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Primăria Municipiului Târgovişte își vor îndeplini angajamentele față de jucători, așa cum, de altfel, au făcut-o și până acum.

Am clarificat toate lucrurile, săptămâna viitoare urmând să rezolvăm toate problemele inerente la nivelul echipelor de club din România. Am vrut să vorbesc cu toți jucătorii în primul rând pentru că au nevoie de liniște pentru a-și putea păstra parcursul bun în Liga I.

Dar și pentru a prezenta starea reală a situației de la club, mai ales că modul în care aceasta a fost prezentată în ultimele zile nu reflectă în mod just ceea ce se întâmplă la echipă. Atât eu, cât și Daniel Cristian Stan vom fi alături de Chindia Târgoviște, de staff-ul echipei și de suporteri. Încă o dată, îi felicit pentru meciurile bune făcute!”, a declarat Corneliu Ștefan, şeful instituţiei.