Scandal uriaș în lumea tenisului. Rusoaica Anastasia Potapova o atacă dur pe Iga Swiatek. “Nu-mi pasă de reclamațiile ei. Nu o bag în seamă”

Ioan Valentin Oprea 11.04.2023, 09:39
Scandal uriaș în lumea tenisului. Rusoaica Anastasia Potapova o atacă dur pe Iga Swiatek. “Nu-mi pasă de reclamațiile ei. Nu o bag în seamă”

Rusoaica Anastasia Potapova a încins spiritele în WTA. Avertizată de şefii circuitului feminin cu suspendarea după ce a apărut la Indian Wells cu un tricou cu Spartak Moscova, tenismena în vârstă de 22 de ani o atacă acum pe liderul mondial Iga Swiatek.

Mai mult decât atât, Potapova a sfidat WTA şi s-a afişat din nou cu tricoul echipei favorite, Spartak Moscova. Ea a fost prezentă, în weekend, pe stadion şi a dat startul meciului la Spartak – Dinamo, încheiat la egalitate, scor 3-3.

Potapova se ia la harţă cu Swiatek

Swiatek a criticat dur gestul rusoaicei de la Indian Wells, iar Potapova a ţinut să-i răspundă acesteia.

Fiecare persoană are dreptul de a alege. Așa că a merge la un meci în tricoul celor de la Spartak a fost alegerea mea personală. Ea m-a condamnat, dar nu-mi pasă de reclamațiile ei. Dacă vrea să dea vina pe mine pentru ceva, îi urez succes. Nu o bag în seamă, a declarant Potapova pentru sportskeeda.com.

Swiatek cere măsuri dure

Swiatek a luat foc după ce Potapova a apărut în tricoul lui Spartak şi a solicitat măsuri dure din partea conducerii WTA.

Am vorbit cu cei de la WTA și cred că astfel de situații ar trebui evitate. Am înțeles că le vor explica jucătoarelor că nu pot să promoveze echipe din Rusia. Am fost mulțumită, mi-au dat asigurări, a precizat jucătoarea din Polonia.

Poloneza, dezamăgită de reacţia rusoaicei

Swiatek a condamnat comportamentul Anastasiei Potapova şi a subliniat că jucătoarele trebuie să se distanţeze de războiul purtat în Ucraina de Vladimir Putin.

Sincer, am fost surprinsă. Credeam că jucătoarea a înțeles că nu ar trebui, chiar dacă este fanul acelei echipe, să-și afișeze susținerea în aceste momente. Nu cred că este regulă să-ți declari susținerea față de Rusia sau o echipă din Rusia, având în vedere situația din Ucraina, a mai afirmat liderul mondial din WTA.

Urmăriți Playsport.ro și pe