Scandal uriaș în tenisul românesc! Patru jucători, suspectați de trucarea unor meciuri! Măsuri incredibile luate de anchetatori!

George Drafta 13.11.2022, 15:13
Scandal uriaș în tenisul românesc! Patru jucători, suspectați de trucarea unor meciuri! Măsuri incredibile luate de anchetatori!

Tenisul românesc este zguduit din nou din temelii de un scandal care afcetează imaginea sportului alb de la noi.

După ce Simona Halep a fost depsitată pozitiv şi interzisă deocamdată de la competiţii acum a venit rândul unor tenismani să fie suspectaţi de trucarea unor partide. 4 dintre ei sunt bănuiţi că ar fi trucat mai multe meciuri la un turneu desfăurat pe plaiuri mioritice. Şi dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Iar Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a început deja o anchetă pentru stabili dacă cei 4 se fac vinovaţi de acuzaţiile care li se aduc în prezent. Iar prima măsută a organismului a fost să reţină telefoanele mobile ale celor implicaţi în această afacere, spun surse ale Pro Sport. Unul dintre ei a refuzat însă să renunţe la „echipamentul  din dotare”.

Cei 4 care în prezent sunt sub controlul strict al Agenția Internațională de Integritate a Tenisului au luat parte în vară la o competiţie unde pe tabloul participanţilor s-au mai regăsit alţi 13 reprezentanţi ai ţării noastre.

 

Nu ar fi primul român „descoperit”

Flagelul trucării meciurilor i-a mai atras în trecut şi pe alţi conaţionali. Care nu s-au putut abţine să nu obţină nişte avantaje de pe urma unor prestaţii neconforme. Alexandru-Daniel Carpen este ultimul dintre ei. Acesta a fost suspendat pe viaţă după ce şi-a recunoscut greşeala.

Ancheta demarată în urmă cu 9 ani a relevat faptul că sportivul nostru a avut un „complice”. Cu ajutorul căruia şi-a pus în aplicare planul. El şi-a primit pedepasa din partea aceluiaşi tribunal care o judecă acum şi pe Simona Halep.

Alexandr Dolgopolov a fost bănuit că în trecut ar fi trucat mia multe meciuri
Alexandr Dolgopolov a fost bănuit că în trecut ar fi trucat mai multe meciuri

Metodele folosite de trişori

Despre meciuri trucate în tenis s-a vorbit tot mai des în ultima vreme. După apariţia unor cazuri de sportivi şi mai cunsocuţi, bănuiţi că au apelat la metode neortodoxe pentru a-şi rotunji veniturile. Alexandr Dolgopolov şi rusul Nikolai Davidenko au fost investigaţi în trecut pentru astfel de practici.  În cazul celui de-al doilea o agenţie a sesizat că s-a pariat o sumă enormă pe o înfrângere a sa într-un meci disputat în 2007. Cele mai frecvente forme prin care se ajunge la astfel de rezultate frauduloase ar fi următoarele:

– un jucător vorbeşte cu un parior să piardă un anumit ghem într-un anumit set al unui joc

– alteori un jucător alege să pierdă un ghem pe serviciul lui fără să ia vreun punct, nereuşind să trimită în terenul advers nicio minge pentru a nu risca eventual să puncteze