Scandalul provocat de Gică Popescu după eșecurile României: „Să coboare Mihai Stoichiță și să preia naționala”

Octavian Vasilescu 17.06.2022, 09:53
Scandalul provocat de Gică Popescu după eșecurile României: „Să coboare Mihai Stoichiță și să preia naționala”

Gheorghe Popescu (54 de ani) a avut un discurs dur după ce România a dezamăgit în cele patru meciuri disputate în luna iunie, în Liga Națiunilor.

Gică Popescu spune că oamenii aflați în vârful Federației Române de Fotbal trebuie să facă anumite schimbări pentru a redresa fotbalul din țara noastră. „Baciul” nu în consideră pe Edi Iordănescu (44 de ani) principalul vinovat, întrucât este singurul antrenor care a fost dispus să preia naționala actuală.

Gică Popescu, nervos după România – Muntenegru 0-3

Eșecul drastic cu Muntenegru, scor 0-3, i-a pus capac lui Gică Popescu. Acesta spune că dacă Edi Iordănescu ar părăsi naționala, Mihai Stoichiță ar fi singurul care ar mai putea conduce echipa. De asemenea, oficialul de la Farul Constanța anunță că mulți apropiați i-au transmis că nu se vor mai uita la meciurile tricolorilor. Răzvan Lucescu a dezvăluit că nici el nu mai urmărește naționala.

E o lipsă de asumare. Știm foarte bine stilul conducerii Federației Române de Fotbal. Eu îi dau dreptate într-o bună parte. Dacă pleacă Edi Iordănescu cine vine? Știm foarte bine ce s-a întâmplat înaintea perioadei Edi Iordănescu. Pe cine să aducă? Edi Iordănescu a fost cam ultima variantă. Dacă renunțam la ultima variantă, cine antrenează. Ar trebui să coboare domnul Stoichiță pe bancă. Cei care conduc Federația consideră că nu ar fi trebuie să renunțe Edi Iordănescu. Nu vreau să îmi dau cu părerea, nu e treaba mea.

Lucrurile merg înainte, conducerea a fost aleasă cu unanimitate de voturi. Totul este la superlativ. La fiecare meci, la fiecare eșec, am ieșit public și am spus ce trebuie făcut. Știți când am spus că suntem încă foarte bine și se uita lumea așa? Eu zic că se poate și mai rău.

Oameni buni, încă suntem bine, suntem doar cu un picior în groapă, se poate și mai rău. Credeți-mă ce vă spun. Atât timp cât nu se face nimic, de unde să răsară performanțele? Mă uit la echipele naționale. Am vorbit după meciul cu Muntenegru cu mulți oameni. Majoritatea spuneau că nu se vor mai uita la echipa națională. Acesta e cel mai groaznic lucru, ca suporterii să se detașeze de echipa națională. Naționala este a suporterilor.”, a spus Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Pacursul României în mandatul lui Edi Iordănescu

 • România vs Grecia 0-1 (amical)
 • Israel vs România 2-2 (amical)
 • Muntenegru vs România 2-0 (Liga Națiunilor)
 • Bosnia&Herțegovina vs România 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Finlanda 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Muntenegru 0-3 (Liga Națiunilor)

Programul echipei naționale în Liga Națiunilor

 • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasament Grupa 3, din Liga B

 1. Bosnia&Herțegovina – 8 pct.
 2. Muntenegru – 7 pct.
 3. Finlanda – 4 pct.
 4. România – 3 pct.
Urmăriți Playsport.ro și pe