Schimbare radicală a lui Dan Petrescu înainte de un nou joc al CFR-ului în Europa: „Avem șanse mari să ne calificăm”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.11.2021, 15:44
Schimbare radicală a lui Dan Petrescu înainte de un nou joc al CFR-ului în Europa: „Avem șanse mari să ne calificăm”

Dan Petrescu și-a schimbat radical discursul înaintea meciului din deplasare cu Randers, din etapa a cincea a grupei D din Conference League. Cunoscut ca un antrenor foarte pesimist, care minimizează mereu șansele echipei sale înaintea meciurilor, „Bursucul” a surprins la conferința de presă premergătoare partidei din Danemarca.

El s-a arătat destul de optimist în privința șanselor CFR-ului de a prinde locul 2 în grupă. Asta deși campioana României se află pe ultimul loc, cu doar un punct acumulat în 4 meciuri, acesta venind chiar în meciul tur cu Randers.

Dan Petrescu se bazează și pe cei de la AZ Almaar pentru ocuparea locului doi în grupă

Dan Petrescu a explicat că echipa sa are încă șanse matematice la locul doi. Pentru acest lucru însă are nevoie de două victorii în ultimele două meciuri, cu Randers și Jablonec.

Antrenorul în vârstă de 53 de ani se bazează în acest demers pe faptul că jucătorii săi se prezintă foarte bine din punct de vedere fizic. Mai mult, Petrescu a dezvăluit că a discutat cu antrenorul lui AZ Alkmaar, care l-a asigurat că echipa sa va face totul pentru a le învinge pe cele două contracandidate ale clujenilor în meciurile rămase.

Dacă avem șanse matematice, trebuie să încercăm. Suntem conștienți că locul 3 din Danemarca este o echipă bună, are un joc excelent. Dacă vom câștiga 6 puncte, avem 90% șanse să ne calificăm de pe locul 2.

Am văzut şi clasamentul, suntem încă în viaţă pentru locul doi. Dar pentru asta trebuie să câştigăm ambele meciuri şi dacă vom câştiga, suntem pe locul doi, ceea ce ar fi extraordinar. Fizic arătăm foarte bine, de mult nu am mai arătat aşa de bine şi asta îmi dă speranţe pentru viitor. Din fericire, mai avem şanse.

Dacă vom câştiga următoarele două meciuri rămânem în viaţă. Dacă le vom câştiga nu avem cum să nu ne calificăm. Normal că Alkmaar va juca următoarele două meciuri să le câştige. Am vorbit şi cu antrenorul ei, merg să câştige”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Locul 2 nu îi asigură CFR-ului accederea în optimile de finală

Ajutorul clubului olandez este esențial pentru CFR Cluj. Ambele echipe vor întâlni Randers și Jablonec în aceste două etape. Dacă ambele câștigă ambele meciuri, clujenii au asigurat locul 2 în grupă.

Trebuie spus însă că poziția a doua nu asigură prezența în fazele eliminatorii din Conference League. Cele 8 ocupante ale acestor locuri vor juca un meci de baraj cu cele 8 echipe care vor termina pe locul 3 în Europa League. Și astfel se vor decide echipele care vor însoți câștigătoarele de grupă în optimile de finală din Conference League.

CFR Cluj domină autoritar Liga 1, dar Dan Petrescu este rezervat: „Campionatul e lung, se pot întâmpla multe”