Scindare totală între greii din vestiarul lui Dinamo. Conflictele au escaladat după ultima decizie a lui Torje

Bădulescu Silvian / 11.12.2021, 09:52
Scindare totală între greii din vestiarul lui Dinamo. Conflictele au escaladat după ultima decizie a lui Torje

Situația rămâne încordată la Dinamo. „Exilații” Filip și Matei au încercat să îl dea afară pe Rednic de la Dinamo, dar antrenorul l-a câștigat de partea lui pe Gabriel Torje. Într-o ședință organizată miercuri seară, s-a stabilit un „armistițiu”, prin care Rednic va rămâne în continuare la echipă.

Torje e pro-Rednic

Conducerea a avut o ședință importantă miercuri seara. Rezultatele sportive foarte slabe sunt dublate și de atmosfera tensionată de la echipă. În urma victoriei Academicii Clinceni de la Craiova, Dinamo București a ajuns lanterna roșie a Ligii 1. Aceștia urmează să joace, acasă, luni seară, contra celor de la Chindia Târgoviște.

La ședința de miercuri, au participat Răzvan Zăvăleanu, Iuliu Mureșan, Mircea Rednic, precum și Elias Bucurică, reprezentant din partea DDB-ului. Oficialii clubului și liderul de galerie i-au confirmat antrenorului că beneficiază în continuare de încrederea lor după ce, timp de mai multe zile, în presă s-a scris că acesta este „pe făraș” de la Dinamo.

Antrenorii s-au tot schimbat. E vremea să mai plece și ei (n.r. – jucătorii)” declara Mircea Rednic după înfrângerea cu Academica Clinceni.

„Rebelii” Cosmin Matei și Steliano Filip sunt pe picior de plecare

Steliano Filip și Cosmin Matei sunt capii „răscoalei” din vestiar. Aceștia au fost excluși din lotul primei echipei și nu mai participă la antrenamentele acesteia. Cei doi se antrenează separat, alături de un grup de jucători din care mai face parte și Cătălin Țîră, cel care este, de asemenea, împotriva lui Mircea Rednic.

„Puriul” a câștigat un „aliat” greu în această „bătălie”. Căpitanul și liderul echipei, Gabriel Torje, este de partea antrenorului, chiar dacă, inițial, acesta a fost unul dintre „răsculați”. În urma unei discuții între Rednic și Torje, cei doi au ajuns la un numitor comun.

Totuși, din punct de vedere economic, clubul poate avea de suferit. Salariile lui Filip și Matei sunt de 9500, respectiv 5000 de euro. Trebuie menționat că o parte din remunerația lui Filip este suportată de către Nicolae Badea. Aceștia nu vor mai fi primiți la antrenamente, cel puțin momentan, dar tot vor fi plătiți de către club.

Am putea rezilia contractele în această iarnă, dar numai cu acordul lor, altă metodă de despărțire nu există” a declarat Răzvan Zăvăleanu, în ceea ce privește situația celor doi.

Florin Prunea a comentat și el situația de la echipă.

Eu nu știu ce au făcut Filip și Matei, dar vă întreb: cum de sunt conflicte doar cu jucători români? Străinii de ce nu sunt sancționați, scoși din lot? Nu e numai mirarea mea, am discutat cu foști colegi de la Dinamo și toți au remarcat lucrul acesta” a spus Florin Prunea.