Se amână alegerile la Barca! Decizia istorică ce l-ar putea face pe Messi să plece

Radu Bordei 16.01.2021, 12:48
Se amână alegerile la Barca! Decizia istorică ce l-ar putea face pe Messi să plece

Se amână alegerile la Barca! Vestea a căzut ca un trăznet pentru fanii Barcelonei. Catalanii așteptau cu nerăbdare scrutinul programat pentru 24 ianuarie. Clubul are nevoie disperată de o conducere nouă, cineva care să se ocupe de problemele mari cauzate de pandemie, dar și de deciziile fostei administrații. Deși existau semne că alegerile ar putea fi amânate, Joan Laporta ceruse ca votul să aibă loc cum fusese programat.

Principalul favorit anunțase că gruparea roș-albastră nu își permite să rămână fără președinte. Din păcate, în acest moment, exact asta se va întâmpla. Iar urmările pot fi grave pentru catalani.

Se amână alegerile la Barca

Din păcate autoritățile statului au anunțat că nu vor exsta excepții, nici măcar pentru alegerile prezidențiale ale Barcelonei. Pandemia de coronavirus reprezintă în continuare o problemă mare, așa că guvernul nu a cedat. În concluzie, scrutinul a fost amânat, deși încă nu s-a anunțat o dată când acesta va avea loc.

În luptă au mai rămas 3 candidați, este vorba de Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa. Candidatura lui Emili Rousaud nu a fost validată. Laporta rămâne marele favorit, dar cum nu se știe data exactă, atunci viitorul președinte ar putea să preia o situație explozivă.

Leo Messi ar putea pleca gratis din vară

Messi ar putea să plece acum

Situația lui Messi este una din problemele mari pe care noul președinte trebuie să le rezolve cât mai repede. Starul argentinian nu mai se înțelegea deloc cu fosta conducere, chiar a vrut să plece vara trecută. A fost forțat să rămână, dar mai are câteva luni de contract și poate pelca gratis. Demisia lui Bartomeu a părut să îl facă pe Messi să revină la gânduri mai bune. Totuși, situația incertă a clubului, problemele financiare, lipsa unui președinte cu care să negocieze, evoluțiile neconvingătoare, îl pot convinge să plece.

Messi a declarat că ar fi tentat să își încheie cariera în America, dar ofertele generoase de la PSG sau Manchester City l-ar putea tenta să încerce și o altă experiență în Europa. Un lucru este clar, după decizia amânării alegerilor, șansele ca Messi să plece gratis, au crescut.

Nu se mai fac transferuri

Și actualul antrenor, Ronald Koeman, este afectat de situație. Presa tocmai anunțase că echipa catalană se înțelesese cu tânărul fundaș, Erik Garcia, de la Manchester City. Jucătorul era una din principalele ținte ale Barcelonei, dar acum mutarea este în pericol. Doar o conducere nouă ar fi putut aproba o tranzacție, mai ales în situația financiară precară a clubului. Iar Koeman poate rămâne fără întăririle dorite. Antrenorul îi dorea pe Garcia și pe Memphis Depay, de la Lyon. Acum nu sunt șanse mari să se efectueze un transfer.

Noua conducere va trebui să se ocupe și de situația financiară catastrofală. Un președinte va trebui să taie cheltuieli sau să negocieze alte salarii, mai mici. Dacă alegerile nu vor avea loc repede, situația se va înrăutăți și mai tare pentru una din cele mai iubite echipe din lume.

Urmăriți Playsport.ro și pe