Se amână meciul Universitatea Craiova – Rapid? Cerere expresă a oltenilor din cauza cazurilor de coronavirus din lot

Bădulescu Silvian 14.01.2022, 18:49
Se amână meciul Universitatea Craiova – Rapid? Cerere expresă a oltenilor din cauza cazurilor de coronavirus din lot

Universitatea Craiova se confruntă cu mai multe cazuri pozitive de COVID-19 în echipă. Cel puțin 9 jucători sunt infectați înaintea reluării Ligii 1 și, implicit, a partidei cu Rapid București de săptămâna viitoare. În acest context, oltenii au cerut giuleștenilor permisiunea de a muta meciul.

Focar în Bănie

Rapid București a fost de acord să întindă o mână de ajutor rivalilor și să mute meciul, conform GSP. În acest context, pentru ca o partidă să fie mutată trebuie să-și mai dea acordul Liga Profesionistă de Fotbal și televiziunile. Pe 24 ianuarie sunt programate meciurile FC Botoșani – Sepsi, de la ora 17.30, și Farul Constanța – FCU Craiova, de la ora 20.00.

Cu doar 8 zile înainte de reluarea competiției, conform informațiilor GSP, echipa din Bănie are probleme majore de lot. Oltenii au confirmat prin intermediul Facebook că echipa a fost lovită de coronavirus.

În urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostri și din cadrul staff-ului au fost depistați pozitiv COVID-19. Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici” s-a arătat în comunicatul echipei CS Universitatea Craiova.

În acest moment, în lotul lui Laurențiu Reghecampf, infectați cu coronavirus sunt accidentatul Lyes Houri, precum și Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Elvir Koljic, Mihai Căpățână, Marius Constantin, Alex Crețu, Ionuț Vînă și Paul Papp. Pe lângă aceștia, Florin Tene și Cristi Țermure, oameni din staff-ul lui Reghe, sunt și ei pozitivi.

„Nu se pune problema să vină Chipciu la noi”

În ultimele zile, în presă s-a scris despre campania impresionantă de transferuri pe care ar pregăti-o Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova. Totuși, conform acestuia, se pare că din cei trei menționați și anume Adrian Rus, Andrei Rațiu și Alexandru Chipciu, niciunul nu va ajunge în Bănie.

Mihai Rotaru neagă variantele vehiculate în presă, dar dezvăluie că negociază pentru alți trei jucători.

„Nu, nu se pune problema să vină Chipciu la noi, nu a fost nicio discuție în acest sens. Avem negocieri cu doi fundași centrali, și cu un jucător care poate juca în față, pe toate trei posturile, dar nu e niciunul dintre numele care au apărut în presă”, a declarat Mihai Rotaru pentru Digi Sport.

De asemenea, el a declarat că nu este nemulțumit de jocul echipei, ci de rezultate.

Nu am fost mulțumit de rezultate, dar jocul echipei, per total, nu a fost o dezamăgire. Craiova a arătat că vrea să joace, un fotbal frumos, cu excepția jocului cu UTA, unde pentru prima dată în acest campionat, am mai spus, am câștigat un punct nemeritat. Oricare dintre celelalte meciuri le-am fi putut câștiga, în rest. Suntem optimiști și credem că echipa va arăta altfel”, a adăugat finanțatorul Universității Craiova.

Urmăriți Playsport.ro și pe