Se amână VAR-ul în Liga 1. Previziuni sumbre pentru cei care credeau că vom avea sistemul video

Marian Cărăvan 16.03.2021, 12:08
Se amână VAR-ul în Liga 1. Previziuni sumbre pentru cei care credeau că vom avea sistemul video

Despre implementarea sistemului VAR în Liga 1 se discută de multă vreme. În ultimele săptămâni au fost contre între FRF și LPF pe tema suportării costurilor pentru instruirea arbitrilor. Acum se pare că s-a ajuns la un acord, dar nici așa nu vom avea prea curând sistemul de arbitraj video în fotbalul românesc. Se amână VAR-ul în Liga 1. Previziuni sumbre pentru cei care vredeau că vom avea sistemul video.

Se amână VAR-ul în Liga 1

Sistemul VAR în Liga 1 se lasă greu așteptat. Asta în ciuda faptului că FRF și LPF au ajuns la o înțelegere cu privire la modul în care vor fi împărțite cheltuielile între cele două instituții, pentru instruirea arbitrilor. FRF, LPF și deținătorul de drepturi TV din Liga 1 s-au întâlnit zilele trecute și în cele din urmă s-a ajuns la un acord. Totuși, veștile nu sunt îmbucurătoare pentru cei care voiau să vadă implementat cât mai repede acest sistem de arbitraj video. Se amână VAR-ul în Liga 1. Tot la bani se va ajunge.

A avut loc o întâlnire săptămâna trecută între FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi din Liga 1. S-a ajuns la un acord ca FRF şi LPF să suporte 50-50 costurile de instruire a arbitrilor. În urma întâlnirii, am informaţii că Liga a trimis cluburilor din Liga 1, tuturor celor 16, un mail prin care a solicitat ca acestea să răspundă dacă sunt de acord să susţină financiar acele 50 de procente din sumă.

Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunţ că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR”, a declarat Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, pentru Telekom Sport.

FRF și LPF și-au pasat zile în șir responsabilitatea în privința cheltuielilor pentru instruirea arbitrilor care urmează să utilizeze tehnologia VAR. La un moment dat, Gino Iorgulescu, președintele LPF, i-a dat o replică tăioasă șefului de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu.

Se amana VAR-ul in Liga 1
Se amana VAR-ul in Liga 1

Un nume greu din fotbal solicită renunțarea la sistemul VAR

La 35 de ani, Wayne Rooney, a lăsat cariera de fotbalist pentru cea de antrenor. Fostul internațional englez este cel mai bun marcator din istoria lui Manchester United, dar și a naționalei Angliei. Acum fostul atacant a devenit managerul celor de la Derby County. După ce a jucat în ultimul an pentru divizionara secundă. Din poziția de antrenor, Rooney a început să se confrunte cu tot felul de probleme. Una din ele este arbitrajul. Sistemul VAR chiar l-a mâniat foarte tare pe omul care a marcat 313 goluri pentru echipele de club și 53 pentru națională.

Cred că jocul de fotbal este mai bun fără VAR. Vor exista greșeli, sigur, multe ne vor frustra, dar trebuie să avem încredere în arbitrii. Cu VAR se distruge emoția momentului, bucuria de a juca fotbal, a declarat Wayne Rooney, actualul manager al celor de la Derby United.

Urmăriți Playsport.ro și pe