LIVE. Ședință extraordinară la sediul LPF! Se va decide când avem VAR în Liga 1!

Mihai Cheles / 04.03.2021, 15:05
LIVE. Ședință extraordinară la sediul LPF! Se va decide când avem VAR în Liga 1!

Ședință extraordinară la sediul LPF! Astăzi se decide când va fi introdusă tehnologia VAR și în Liga 1.

LIVE. Ședință extraordinară la sediul LPF! Se va decide când avem VAR în Liga 1!


UPDATE, ora 14:45 – Conferința LPF este transmisă LIVE pe Facebook / Liga Profesionistă de Fotbal.

UPDATE, ora 12:00 – A început ședința!


Astăzi, la ora 12:00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a început Adunare Generală, având ca temă găsirea unei soluții pentru implementarea cât mai rapidă și eficientă a tehnologiei VAR în Liga 1. Reprezentanții celor 16 cluburi din Liga 1 au fost convocați la aceeași „masă” pentru a se rezolva problema celor 550.000 de euro, necesari pentru pregătirea tuturor arbitrilor, în vedera folosirii acestui sistem VAR.

Există cluburi în Liga 1 care au declarat că vor contribui la această sumă, numai ca VAR-ul să fie implementat urgent. Cluburi precum FCSB, Sepsi sau FC Botoșani.

Eu dau și 150.000 de euro, nu doar 16.000, ca să implementăm VAR odată. Care e problema? Dau cât vor și o să le zic așa «Hai să avem»”, declara Gigi Becali, finanțatorul FCSB, în urmă cu câteva zile.

De asemenea, există și cluburi care nu sunt de acord să pună bani pentru instruirea arbitrilor, considerând că nu este de datoria lor. Printre ele, Poli Iași, Hermannstadt și Astra Giurgiu.

E nevoie de VAR! Eu cred că trebuie să ne aliniem fotbalului actual. Nu e vorba că nu avem arbitri buni, dar se greșește, vrei, nu vrei. Fotbalul românesc este unul sărac, nu va fi ușor, cred că trebuie găsite alte resurse de la cei care conduc fotbalul. Nu cred că în alte țări plătesc cluburile VAR-ul, declara și Bogdan Mara, directorul sportiv al Astrei.