Se întoarce Ionuț Chirilă în Liga I. Credit din partea celor de la Academica Clinceni pentru fostul antrenor de la Chiajna

Ștefănescu Dragoș / 21.09.2021, 00:08
Se întoarce Ionuț Chirilă în Liga I. Credit din partea celor de la Academica Clinceni pentru fostul antrenor de la Chiajna

Academica Clinceni este ”lanterna roșie” a Ligii I. Fără nicio victorie în primele nouă etape, ilfovenii au strâns doar 2 puncte. Situația s-ar putea schimba după ce Ionuț Chirilă se întoarce în Liga I și preia conducerea tehnică a Clinceniului.

Se întoarce Ionuț Chirilă în Liga I

Parcursul echipei Academica Clinceni în acest sezon al Ligii I a fost dezastruos. Din cauza rezultatelor extrem de slabe, conducerea ilfovenilor a decis demiterea antrenorului Ilie Poenaru. Pentru a putea salva cât de cât sezonul, conducerea Clinceniului s-a mișcat rapid și a găsit înlocuitor pentru Poenaru. Alesul ilfovenilor este Ionuț Chirilă. Tehnicianul a confirmat semnarea contractului cu formația din Clinceni. Chirilă a dorit să sublinieze situația grea în care se află noua sa echipă.

Da, ne-am înțeles! Am semnat astăzi, pe doi ani de zile. E îngrozitor de greu. Așa sunt eu obișnuit, să iau echipe cu un grad înalt de dificultate, cu o situație disperată. O echipă care trebuie să se salveze și să facă un mixt între jucătorii tineri și cei bătrâni.

Scorpul unui antrenor este să aducă un jucător de 18 ani, plătit cu 1.500 de dolari, la complexitatea unui jucător pe care Gigi Becali îl plătește cu 25.000 de dolari.

Există și o colaborare cu o școală foarte bună de fotbal, „Prosport”, unde sunt foarte mulți jucători talentați. Cu siguranță vom lua de acolo pentru a construi. Dar întâi trebuie să urcăm, să ne salvăm. În șase luni de zile se face filosofia unei echipe”, a spus Ionuț Chirilă, la Telekom Sport.

Meciuri de foc pentru Ionuț Chirilă

Pentru Ionuț Chirilă va urma o perioadă de foc pe banca tehnică a Clinceniului. Următoarele meciuri pe care le au de disputat în Liga I ilfovenii sunt împotriva FCSB-ului și celor de la FC Botoșani. Chirilă, fiind conștient de provocarea pe care o reprezintă preluarea Clinceniului a comentat pe seama meciurilor viitoare. Tehnicianul și-a exprimat regretul pentru faptul că ilfovenii nu au câștigat puncte cu echipele accesibile din campionat. Ionuț Chirilă a lăudat și evoluțiile celor de la FC Botoșani pe care o consideră cea mai puternică echipă din Liga I.

Din păcate, cei de la Clinceni nu au făcut puncte cu echipele accesibile. Acum vine artileria grea. Acum urmează FCSB, Botoșani. După mine, este cea mai puternică echipă din punct de vedere al forței colective. Este echipa numărul 1 din acest punct de vedere, peste toate. Tocmai pentru că nu are valorile lor individuale”, a declarat Ionuț Chirilă.