Se refac alegerile la Barcelona? Laporta trebuie să facă rost de o sumă imensă dacă vrea să rămână președinte

Bordei Radu / 17.03.2021, 12:40
Se refac alegerile la Barcelona? Laporta trebuie să facă rost de o sumă imensă dacă vrea să rămână președinte

Se refac alegerile la Barcelona? Nici nu s-au bucurat fanii catalanilor pentru rezultatul alegerilor, că presa le dă o veste proastă. Joan Laporta ar putea să nu mai fie președinte peste câteva zile. Asta dacă nu reușește să facă rost de o sumă imensă pentru a continua să dețină postul.

Conform ESPN, președintele ales al Barcelonei trebuie să prezinte o scrisoare de garanție bancară, care să acopere 15% din bugetul clubului, în 10 zile de la rezultatul scrutinului. Iar Laporta nu mai are mult timp la dispoziție.

Se refac alegerile la Barcelona? Laporta trebuie să facă rost de o sumă imensă dacă vrea să rămână președinte

Laporta încă nu are liniște la Barcelona. Jurnaliștii anunță că mai are doar o zi să rezolve situația financiară și să obțină o garanție de aproximativ 110 de milioane de euro. Aceasta trebuie prezentată clubului. În caz contrar, procesul alegerilor se va reface, iar asta ar fi o lovitură dură pentru club. Mai ales că fanii și-au pus mari speranțe în revenirea lui Laporta.

Clubul a trecut printr-o perioadă tulbure și are nevoie de stabilitate. Iar Laporta exact asta le-a promis suporterilor. De aceea aceștia l-au votat în număr mare. Chiar și Leo Messi i-a acordat încrederea sa, iar suporterii speră ca noul președinte să îl convingă pe argentinian să continue. Asta dacă Laporta va reuși să rezolve problemele financiare presante ale clubului.

Coutinho și Griezmann nu s-au adaptat la Barcelona

Barcelona se pregătește deja de campania de transferuri din vară

Problema financiară a clubului este principala prioritate a lui Laporta. Pentru a regla datoriile de aproape 1 miliard de euro, noul președinte trebuie să taie din cheltuieli. Iar salariile uriașe ale jucătorilor reprezintă o povară pentru grupare. Mai ales în cazul unor fotbaliști precum Coutinho sau Griezmann, care nici nu s-au integrat în sistemul catalanilor.

De altfel, aceștia se află pe lista de jucători de care Barcelona vrea să scape cât mai repede. Coutinho și Griezmann au costat peste 200 de milioane de euro, iar clubul speră să recupereze măcar o parte din această sumă. Samuel Umtiti, Martin Braithwaithe și Junior Firpo vor fi și ei puși în vitrină, pentru a mai reduce din deficitul clubului.

Barcelona se gândește și la sosiri. Conducerea se va orienta mai mult spre jucători care pot veni liberi de contract. Eric Garcia va sosi sigur pe Cam Nou, pentru a deveni noul lider al apărării. Memphis Depay este și el pe listă, iar în atac, Laporta pare să se fi orientat către Kun Aguero. Argentinianul poate rezolva, pe termen scurt, problema golurilor, mai ales dacă Messi nu va rămâne.

Visul suprem este Erling Haaland, dar este greu de crezut că Barcelona va găsi resursele necesare pentru un asemenea transfer.