Se ştie cine va juca ultimul act la Australian Open! Favoriţii s-au impus fără mari emoţii în semifinale

George Drafta 27.01.2023, 17:28
Se ştie cine va juca ultimul act la Australian Open! Favoriţii s-au impus fără mari emoţii în semifinale

Novak Djokovic şi Stefanos Tsitsipas se vor lupta pentru trofeul primului grand slam al anului.

Cei doi au reuşit să se impună vineri în cele două semifinale ale competiţiei de la Melbourne. Grecul a făcut primul pasul decisiv după o victorie în faţa rusului Karen Khacanov. Numărul 4 mondial s-a impus în 4 seturi şi va juca a doua finală a carierei într-un turneu major. Tsitsipas a pierdut în 2021 ultimul act chiar în faţa lui Novak Djokovic.

Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic, în 2021, după finala de la Roland Garros / Sursa Foto: Profimedia
Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic, în 2021, după finala de la Roland Garros / Sursa Foto: Profimedia

„A fost visul meu de copil să ajung în finala Australian Open. A fost un meci greu, nu am putut să închid în 3 seturi, deşi am fost aproape. Am avut şi sprijinul publicului, asta m-a ajutat enorm să nu cedez în setul al 4-lea. Novak a jucat 9 finale aici, aşa că ce aş putea să spun mai multe?

Va fi o finală interesantă, mai ales că e în joc şi numărul 1 ATP. Îmi place acest număr. Pentru astfel de momente am muncit din greu în carieră. Va fi o finală cu o însemnătate fantastică, mi-am dorit mereu să fiu numărul 1 în lume. Mă bucur că am această oportunitate în Australia”, a declarat sportivul de 24 de ani după ce şi-a sigurat biletul pentru duelul de duminică.

Cu gândul la un succes istoric

Cu un singur set pierdut până acum de-a lungul întregii competiţii, Djokovic are toate motivele să fie optimist pentru un nou triumf la Australian Open. În semifinale, el s-a distrat mai degrabă cu americanul Tommy Paul. Doar primul act a fost mai disputat, sârbul impunându-se cu 7-5.

Apoi adversarul său a mai câştigat doar trei gameuri în celelalte două seturi. La 35 de ani, Djokovic poate să îl agaleze pe Rafael Nadal la numărul de titluri câştigate în turneele de grand slam. Sârbul are acum 21 în palmares.

Absenţă importantă

Djokovic nu a avut vineri sprijinul tatălui său în tribunele de pe Rod Laver. Părintele său s-a trezit în mijlocul unui scandal după ce s-a fotografiat alături de nişte fani ruşi care aveau un steag cu chipul lui Vladimir Putin. Vâzând amploarea pe care au luat-o lucrurile, Srdjan Djokovic a luat o decizie radicală.

Djokovic, alături de tatăl său
Djokovic, alături de tatăl său

„Sunt aici doar pentru a fi alături de fiul meu, n-am avut nicio intenție să creez această controversă. Am ieșit alături de fanii lui Nole după victoria cu Rublev, așa cum am făcut după fiecare victorie, să sărbătoresc și să fac poze cu ei. Familia mea a trăit oroarea războiului și ne dorim pace. Voi vedea semifinală de acasă, pentru a nu-l deranja pe fiul meu sau pe oricare alt jucător”, a mărturisit acesta pentru Gazzetta dello Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe