Secretul din locuința lui Giovanni Becali a ieșit la iveală după mulți ani. Cine i-a construit vila din Pipera fostului agent

Mihai Rosoiu 03.01.2021, 19:10
Secretul din locuința lui Giovanni Becali a ieșit la iveală după mulți ani. Cine i-a construit vila din Pipera fostului agent

”Eu sunt Giovanni Becali, șmecherul, milionarul, mafiotul…”, e replica pe care fostul impresar a aruncat-o într-un interviu și care în timp a devenit imediat virală. Un fel de marcă înregistrată și poate sinteza a ceea ce a fost sau ceea ce a vrut Ioan Becali să devină. S-a vorbit și despre secretul din locuința lui Giovanni Becali, care a ieșit la iveală după mulți ani.

Secretul din locuința lui Giovanni Becali a ieșit la iveală după mulți ani

Confundat cu celebrul De Niro în aeroportul din Barcelona, unde a dat chiar și autografe în calitate de actor hollywoodian, Giovanni n-a apucat să joace în vreun film. Dar i-ar plăcea să se facă unul despre viața lui, însă până atunci, a avut grijă să se inspire și chiar să-și trăiască anumite momente ale existentei exact ca-n peliculele cu mafioți.

Cât e legendă, cât e adevăr necosmetizat sau umflat, doar Giovanni Becali, machedonul, știe adevărul. Ce e cert însă e că fascinația fostului agent FIFA pentru personajele din filmele cu mafia siciliană depășește cotele normalului.

În biroul impresarului cu tinerețe aventuroasă tronează tablouri care-l înfățișează pe Nașul, celebrul ”The Godfather” al lui Francis Ford Coppola. Iar casa, vila familiei, este copie a reședinței lui ”Scarface”, filmul cu Al Pacino în rolul temutului mafiot.

Vila lui Giovani, făcută de arhitectul casei lui „Scarface”

Opulenta casă din Pipera a lui Giovanni a fost executată la indigo, exact cum a văzut el în celebra peliculă. Scara interioară a palatului impresarului este copie fidelă a celei din film, vila costând atunci, la vremea când a fost ridicată în jur de un milion de dolari.
Evident că nu avea cum să nu aibă piscină, sală de forță și neapărat lift, exact ca-n ”Scarface”.

Secretul casei lui Giovanni Becali a iesit la iveala dupa mai multa vreme
Secretul casei lui Giovanni Becali a iesit la iveala dupa mai multa vreme

„Michelle Pfeiffer, frumoasă, blondă, când cobora ea din lift. Același arhitect de la Miami, un spaniol, mi-a făcut și mie casa.”, povestea afaceristul, în urmă cu ceva timp.

Legături cu mafia siciliană

Dar ”relațiile” lui don Giovani cu mafioții nu s-au limitat doar la filme. Sau cel puțin, așa a susținut mereu fostul afacerist, care pe vremea lui Ceaușescu se ocupa cu schimbul de valută, ”la negru”, iar apoi a fugit din țară, punându-i cuțitul la gât călăuzei care l-a trecut Dunărea.
Giovani Becali a povestit într-un interviu pentru România TV că atunci când a reușit să treacă granița și a ajuns la Trieste, a furat o mașină    cu care a ținut-o drept până la Napoli.

„Îl vezi pe ăsta? (n.r. tabloul cu ”Nașul”), aveam la Napoli unul ca ăsta, așa… Îți dau un nume, Rafaele Cutolo… Era șeful Camorrei…Cel mai mare, știi ce e Camorra, nu?”, și-a început Giovanni istorisirea.

„Noi vorbeam italiana, îți ziceam de Pietrolongo ăsta… Ne antrenau să devenim niște locotenenți fideli ai societății… Ce însemna, îmbrăcați frumos, mergeam la un restaurant, cârciumi, cutare, și îi spuneam lui ăla dacă vrea să-i facem o asigurare, la compania asta a noastră”, a mai povestit zâmbind cu subînțeles Giovanni.

Cu alte cuvinte, așa-numita asigurare ar fi fost, de fapt, o taxă de protecție, pe care dacă afaceriștii locali n-o doreau din prima, erau ulterior ”convinși” din cauza unor incidente să o accepte.

Urmăriți Playsport.ro și pe