Secretul lui Gică Hagi, făcut public de Gigi Becali, în direct: „Vă spun eu adevărul despre asta”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.11.2021, 09:52
Secretul lui Gică Hagi, făcut public de Gigi Becali, în direct: „Vă spun eu adevărul despre asta”

Gică Hagi a negociat cu Răzvan Burleanu preluarea echipei naționale a României. „Regele” a dezvăluit însă că a refuzat oferta pentru că nu a dorit să intre în conflict de interese cu statutul de acționar majoritar pe care îl are la Farul Constanța.

Gigi Becali este sceptic însă cu privire la această variantă. Patronul de la FCSB, care este finul lui Hagi, a dezvăluit că acesta a refuzat de fapt Federația din motive financiare.

Gigi Becali a explicat că Gică Hagi a refuzat FRF din motive financiare

Becali a explicat că Hagi poate face mult mai mulți bani din vânzarea de jucători de la Farul decât ar câștiga ca selecționer al echipei naționale. De asemenea, omul de afaceri l-a și lăudat de pe finul său, despre care a spus că este de departe cel mai bun antrenor din România în acest moment.

Mai bun ca Hagi nu e nimeni în România la ora asta, eu mă uit la fapte. Pleacă de la Viitorul se duce echipa în jos, vine el, o ridică. Rednic sau ceilalți care au fost antrenori pe acolo sunt foarte mici față de Hagi, de ce? A demonstrat-o prin fapte. El ia toți jucătorii pe care îi lăsăm noi și câștigă cu ei. Aici e fapta, la alte echipe se bat la retrogradare, la el se bat pentru playoff.

L-am întrebat ce le face jucătorilor și a spus că antrenează. Gică Hagi antrenează, antrenează încontinuu. Nu e vorba de conflict de interese, ci de interese de bani. Cât poate să-i dea echipa națională? El acolo (n.r. – la Farul Constanța) pierde milioane de euro. Trebuie să aleagă… pierd milioane, dar mă duc la echipa națională. Pentru glorie… dar nu e sigur că va face performanță. Cât să ia, 500.000 de euro pe an la echipa națională? Între timp, pierde milioane de euro la echipa lui, pentru că nu mai vinde jucători pe bani mulți.

Jucătorii care sunt acum la echipa națională îi vom vedea peste 2-3 ani, cu adevărat. Florinel Coman, Man, Moruțan, Tavi Popescu, Ianis Hagi. Abia acum e tare Ianis Hagi, să-l vedeți la 25 de ani ce o să facă”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Care este selecționerul ideal în acest moment în viziunea finanțatorului de la FCSB

Totodată, Gigi Becali l-a nominalizat pentru funcția de selecționer pe Edi Iordănescu, fostul său antrenor de la FCSB. Finanțatorul echipei roș-albastre a motivat prin faptul că acesta este un antrenor extrem de muncitor, metodele sale de antrenament fiind lăudate de Mihai Stoica. De asemenea, și Dan Petrescu ar fi o variantă bună pentru banca echipei naționale în viziunea lui Gigi Becali.

Și Edi e bun, părerea mea, de muncit muncește ca un nebun, așa e. Acum nu știu, eu am o singură întrebare, muncea ca un nebun, îmi spunea MM că ce antrenamente a văzut la el nu a văzut, problema e, dacă tu muncești ca un nebun, nu te înțeleg jucătorii și nu se vede în teren, mă depășește. El muncea, eu vorbesc de fapte, la mine nu e cu vorbe. Când vorbeam de nu știu ce, de ce s-a supărat? Eu vorbesc de fapte, mă, nu vezi că Dinamo se bate la retrogradare?

Aici vorbim de fapte, iar fapte a făcut Hagi, Petrescu. Cel mai tare la ora asta e Hagi, care demonstrează, la fel și Petrescu. Următorul nu știu, că nu demonstrează”, a mai spus Becali sursei citate.

Dezvăluirile lui Mircea Sandu despre întâlnirea dintre Gică Hagi și Răzvan Burleanu: „Vă garantez asta!”